JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-landsmøtet 2022

Leder av valgkomiteen: – Nyttig med avklaring om aldersgrenser i NTL

Valgkomité-leder Sturla Søpstad ser behov for en diskusjon om aldersgrenser i NTL.
VALG: Sturla Søpstad leder NTLs forberedende valgkomité.

VALG: Sturla Søpstad leder NTLs forberedende valgkomité.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Den forebredende valgkomiteen i Norsk Tjenestemannslag kartlegger kandidater som er aktuelle for tillitsverv i forbundet før landsmøtet i november.

Den ledes av Sturla Søpstad, leder av NTL NTNU. På landsmøtet skal det velges en ny valgkomité, som skal legge fram det forslaget til personkabal som til slutt skal stemmes over.

Mange interesserte

Det er klart at forbundsleder Kjersti Barsok og nestlederne Fredrik Oftebro og Ellen Dalen stiller til gjenvalg. Det gjør også nåværende hovedkasserer Bente Holt, Carl Marius Michelsen, som ble valgt til hovedkasserer forrige landsmøte. I tillegg har NTL NAV-leder Elisabeth Steen blitt lansert som kandidat til hovedkasserervervet.

Søpstad kan ikke kommentere enkeltpersoner eller vurdere kandidater, men forteller om god interesse for tillitsverv i forbundet.

– Det er mange som vil gjøre en innsats for forbundet, og det er kjempebra, konstaterer han.

Det har tradisjonelt vært fire personer i ledelsen, og et visst antall forbundssekretærer. I 2018 ble det valgt 21 stykker, og det ligger et forslag inne om å øke dette tallet til 22 i neste periode. Dersom noen ikke ønsker gjenvalg, skal det ikke bli noe problem å fylle opp, mener Søpstad:

– Ikke slik det ser ut nå.

Diskusjon om aldersgrenser

Søpstad spår at det blir en diskusjon om hvordan forbundet skal praktisere aldersgrenser for tillitsvalgte. Til nå har særaldersgrensen for tillitsvalgte på 63 år dannet en norm. Det er tillitsvalgte som nærmer seg denne grensen, og Søpstad mener forbundet må avklare hvordan de skal håndtere dette nå og framover.

– Siden 2018 har forrige regjering fjernet plikten til å fratre ved aldersgrensen, noe NTL var i mot. Og LO har hevet aldersgrensen for hvor lenge man er valgbar der. Og da er det et spørsmål om hvordan NTL skal forholde seg til dette, sier han.

Ved forrige landsmøte var det to av de tillitsvalgte i ledelsen som ville oppnå aldersgrensen i løpet av den kommende perioden. De ble valgt til rådgivere i perioden fram til oppnådd aldersgrense, i stedet for verv i ledelsen.

– Det har enten vært slik at man har stått i vervet til aldersgrensen, og så har man supplert inn underveis i perioden. Eller slik som det ble gjort sist, med valg av rådgivere, sier Søpstad.

Søpstad mener derfor at forbundet bør avklare en praksis for dette.

– Jeg mener det er behov for den diskusjonen nå, sier han.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse