JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye koronatiltak:

Nav-tillitsvalgt tror ikke de ansatte klarer en ny permitteringsbølge

NTL ber regjeringen unngå en ny permitteringsbølge, både av hensyn til arbeidstakerne og de Nav-ansatte.
BEKYMRING: Leder Elisabeth Steen i NTL NAV (t.v.) og forbundsleder Kjersti Barsok i NTL ber regjeringen innføre ordninger som kan holde folk i arbeid, framfor å få en ny runde med massepermitteringer.

BEKYMRING: Leder Elisabeth Steen i NTL NAV (t.v.) og forbundsleder Kjersti Barsok i NTL ber regjeringen innføre ordninger som kan holde folk i arbeid, framfor å få en ny runde med massepermitteringer.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Presset på regjeringen for å innføre en lønnskompensasjonsordning som holder folk i arbeid, framfor å velge ordninger som kan føre til massepermitteringer er stort.

Fredag formiddag møter regjeringen partene til nye diskusjoner om temaet.

Holde folk i arbeid

NTL NAV-leder Elisabeth Steen og forbundsleder Kjersti Barsok i NTL mener det er uhyre viktig å sørge for at folk kan holdes i arbeid.

– En ny bølge med permitteringer vil først og fremst være alvorlig for de som rammes og får inntekten redusert, understreker Elisabeth Steen.

Hun og Barsok mener fellesskapet må strekke seg langt for å legge til rette for at virksomheter som rammes av smitteverntiltak kan holde åpent.

– Vi oppfordrer derfor regjeringen til å velge støtte- og kompensasjonsordninger som gir virksomheter insentiver til å holde åpent og ha aktivitet istedenfor å stenge ned, sier Kjersti Barsok.

Fordelene ved at folk kan gå på jobb og ha inntekt er store, framfor alternativet med permittering, mener de.

– Det er viktig for de ansatte som får jobbe selv om inntektene til bedriften svikter som følge av smitteverntiltak. Og det er viktig for næringene som kan holde åpent og fortsette noe drift istedenfor å stenge helt ned, sier Barsok.

– Tåler ikke ny permitteringsbølge

De to NTL-tillitsvalgte advarer også mot konsekvensene for Nav, dersom det kommer nye massepermitteringer.

– Nav er ikke dimensjonert for en pågang tilsvarende den vi hadde i mars 2020, da 5 prosent av den norske arbeidsstyrken søkte om dagpenger i løpet av første uken med nedstenging, sier Steen.

Hun sier resultatet vil blir overarbeidede, slitne Nav-ansatte og lang saksbehandlingstid.

– Jeg er ikke sikker på om ansatte tåler en ny runde med ekstrem arbeidsbelastning og høy overtidsbruk, sier Steen.

Hun får full støtte fra forbundslederen:

– Det bra om de Nav-ansatte kan bruke tiden og ressursene på de som allerede trenger dem, og ikke til en ny runde med pandemirelaterte permitteringer som følge av smitteverntiltak så lenge det finnes andre forsvarlige alternativer som gjør at ansatte har inntekt, sier Barsok.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse