JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL letta over at ny IKT-virksomhet for departementene skal være i Oslo

Tillitsvalgte var redde for at den nye enheten for departementene skulle plasseres utenfor Oslo. Nå er de fornøyde med regjeringens avklaring.
Den nye IKT-enheten for departementene skal i hovedsak lokaliseres i Oslo, og ingen som jobber med dette i dag skal pålegges å flytte.

Den nye IKT-enheten for departementene skal i hovedsak lokaliseres i Oslo, og ingen som jobber med dette i dag skal pålegges å flytte.

Nordic - Office of Architecture (ill.)/Statsbygg

anders@lomedia.no

Staten skal opprette en ny IKT-virksomhet som skal levere tjenester til departementene. NTL-tillitsvalgte var bekymret for at denne ville bli plassert utenfor Oslo, på grunn av formuleringene i Hurdalsplattformen til regjeringen. Der står det at nye statlige arbeidsplasser skal legges utenfor Oslo, og at det skal bygges sterke kompetansemiljøer over hele landet gjennom jevnere fordeling av offentlige arbeidsplasser.

NTLs tillitsvalgte i departementene og DSS (Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon) har sammen med forbundet argumentert med at det ville vært en dårlig løsning for departementsfellesskapet å legge denne enheten utenfor Oslo.

De mener at det er riktig å samle IKT-miljøet, som i dag er spredt på flere departementer og DSS. Samtidig har de vært klare på at det må ligge ved det nye regjeringskvartalet for å fungere godt.

Fryktet kompetanseflukt

De tillitsvalgte var også bekymret for at mange ville slutte om det ble en flytting ut av Oslo, og understreket at det allerede er vanskelig nok å få tak i kompetansen de trenger.

I slutten av august kom avklaringen fra regjeringen: Den nye IKT-virksomheten skal «i hovedsak» lokaliseres i Oslo, og ingen som jobber der i dag skal pålegges nytt arbeidssted utenfor Oslo.

– Den viktigste årsaken til dette er å beholde kompetansen IKT-virksomheten har i dag. Det er særlig viktig i fasen med oppbygging av en ny, felles IKT-organisasjon, sier statssekretær Gunn Karin Gjul (Ap) i Kommunal- og distriktsdepartementet.

I pressemeldingen legger regjeringen til at de til våren skal vurdere om noen funksjoner, eller deler av funksjoner, på sikt kan flyttes ut av Oslo.

De berørte NTL-tillitsvalgte, Turi Bundlie Bakke (Utenriksdepartementet), Jørgen Therkelsen (Justisdepartementet), Tor Hernes (Forsvarsdepartementet) og Johannes Groseth (DSS) er fornøyde med avklaringen:

– Våre berørte medlemmer i UD, JD, DSS og FD har gått i uvisshet om hvor den nye IKT-virksomheten skulle havne siden tidlig på høsten 2022. Da ble det klart at KDD og regjeringa kunne komme til å legge den andre steder enn Oslo. Få så for seg at de ville bli med på det lasset. Nå er vi veldig glade og lettet over at fornuften har seiret, skriver de i en felles kommentar.

Johannes Groseth, leder i NTL DSS.

Johannes Groseth, leder i NTL DSS.

Ole Palmstrøm

Fornøyde med å slippe flytting

De er fornøyde med at advarslene deres har blitt hørt:

– Våre medlemmers verdifulle kompetanse har blitt verdsatt og de kan senke skuldrene, fokusere på arbeidsoppgaver og være med på å bygge opp en ny IKT-organisasjon, skriver de tillitsvalgte.

Bakke i NTL UD legger også til:

– For å levere gode og trygge tjenester til departementene og utenriksstasjonene er den nye IKT-virksomheten avhengig av å være i nærheten av brukerne og den tekniske infrastrukturen. Beslutningen om at virksomheten skal plasseres i Oslo er svært viktig for sikker drift.

Også NTL-leder Kjersti Barsok synes dette er en riktig beslutning:

– Vi er både glade for at beslutningen er fattet og at den nettopp ble som den ble. Dette gir ro og trygghet for de ansatte som nå kan ha fullt fokus på de viktige oppgavene de skal løse istedenfor flytting eller oppsplitting av fagmiljøet, sier hun. 

Turi Bundlie Bakke, leder i NTL Utenriksdepartementet.

Turi Bundlie Bakke, leder i NTL Utenriksdepartementet.

Eirik Dahl Viggen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse