JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL merker en annen forhandlingsvilje med dagens regjering

Norsk Tjenestemannslag er fornøyde med en «særdeles god» likelønns- og lavlønnsprofil på statsoppgjøret.
FORNØYDE: NTL-leder Kjersti Barsok (t.h.) og nestleder Ellen Dalen er godt fornøyde med det høye kronetillegget som ble framforhandlet med staten.

FORNØYDE: NTL-leder Kjersti Barsok (t.h.) og nestleder Ellen Dalen er godt fornøyde med det høye kronetillegget som ble framforhandlet med staten.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Norsk Tjenestemannslag sier seg veldig fornøyde med forhandlingsresultatet for de statsansatte.

– Med en forventet prisvekst på 4,9 prosent vil et stort flertall få økt reallønn, sier leder Kjersti Barsok og nestleder Ellen Dalen i en melding på egne hjemmesider.

God profil

Dalen legger til at etter to år med reallønnsnedgang var dette svært viktig for at de kunne akseptere løsningen. 31.000 kroner i tillegg for heltidsansatte er etter rammen fra frontfaget på 5,2 prosent.

De peker på at kronetillegg gir en svært god likelønns- og lavlønnsprofil.

– Vi er glade for at staten har vært tydelige i sitt krav om utjevning. De lokale partene må følge opp denne målsettingen i sine forhandlinger, sier forbundsleder Barsok.

NTL-ledelsen minner om at det i mange år har vært en dragkamp om sentrale versus lokale tillegg i statsoppgjøret, og at med prisstigningen vi opplever i dag er det ekstra viktig å sikre et stort generelt tillegg.

Oppfordring før lokale forhandlinger

NTL ville at hele lønnstillegget skulle gis som et generelt tillegg sentralt, og liker egentlig ikke at 15 prosent settes av til lokale forhandlinger.

– Staten aksepterte ikke dette. Det mener vi rimer dårlig med deres eget krav om utjevning. Vi forventer nå at statlige ledere ivaretar hensynet til utjevning også i de lokale forhandlingene slik at det er i tråd med statens sentrale prioriteringer, sier Dalen.

At partene ble enige i forhandlinger, og ikke måtte til mekling hos Riksmekleren, synes de er verdt å merke seg.

– Det er sjelden partene i staten har lykkes i å bli enige i løpet av forhandlingene. Vi registrerer en annen forhandlingsvilje fra staten under en rødgrønn regjering, sier Dalen.

På sine hjemmesider poengterer NTL at de som melder seg inn i forbundet innen midnatt 30. april, vil få det generelle tillegget som ble avtalt fredag. Om man er medlem i et forbund som har den andre tariffavtalen, vil man være bundet av denne fram til 2024.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse