JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona:

NTL og LO Stat avlyser arrangementer på grunn av koronaviruset

Koronaviruset gjør at NTL og LO Stat avlyser kurs og konferanser.
AVLYSNINGER: Både LO Stat og NTL avlyser arrangementer i tiden framover.

AVLYSNINGER: Både LO Stat og NTL avlyser arrangementer i tiden framover.

Nina Hanssen

anders@lomedia.no

LO Stat innstiller sine kurs og konferanser de neste åtte ukene, ifølge en melding på egne hjemmesider. NTL har avlyst alle sine kurs på Sørmarka fram til 26. mai.

– Siden situasjonen rundt koronaviruset er så uavklart, mener vi det tryggeste er å trappe ned, skriver LO Stat.

Vurderer fortløpende

I en melding på NTLs hjemmesider, skriver forbundet:

– Til grunn for dette ligger både en tanke om å begrense reiseaktiviteten og et føre var prinsipp. Forbundets ledelse vil fortløpende vurdere om det er andre tiltak som er nødvendige eller endringer i iverksatte tiltak.

Framover har NTL planlagt flere møter og konferanser om tariffoppgjøret, og disse vil det bli funnet alternative møteformer for.

Fristen for å avvikle årsmøter ute i organisasjonsleddene forlenges, slik at sittende styrer fortsetter fram til årsmøter kan avholdes.

Dersom representantskapsmøter utsettes, vil også styret fortsette til møtet kan avholdes.

p

Også NTL Ung-konferansen i slutten av mars er avlyst, opplyser leder Lone Lunemann Jørgensen. Dette er også NTL Ungs årsmøte, som blant annet skal velge ny ledelse. NTL Ung opplyser at de jobber med å finne en alternativ måte å avvikle årsmøtet på.

LO Stat: Føre var

LO Stat-leder Egil André Aas sier de valgte å ta grep nå, i stedet for å komme for seint.

– Vi tenker «bedre føre var enn etter snar». Det er bedre å tenke igjennom ting på forhånd, og ikke når vi står midt oppe i det, sier Aas.

For LO Stats del dreier det seg om 13 kurs og konferanser i denne åtteukersperioden, og Aas sier de vurderer fortløpende om de skal gjøre ytterligere grep.

– På våre konferanser kommer det folk som jobber innen helse, politi, Forsvar og kriminalomsorgen. Vi har ikke noe ønske om å samle disse og muligens bidra til smitte, sier Aas.

LO Stat har satt ned en beredskapsgruppe som skal vurdere situasjonen framover. Tariffoppgjørene LO Stat er involvert i kommer om få uker.

– Beredskapsgruppen skal følge med, og i tillegg til tariffoppgjør har vi vår landskonferanse, Arendalsuka og representantskapsmøte og Kartellkonferanse på Gol i november. Vi må ha planene klare, sier Aas.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse