JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL: Trenger mer omfordeling i statsbudsjettet

Norsk Tjenestemannslag vil ha en mer sosial om omfordelende profil på statsbudsjettet.
OMFORDELING: Forbundsleder Kjersti Barsok i NTL håper budsjettforhandlingene på Stortinget sørger for et statsbudsjett med en bedre sosial profil.

OMFORDELING: Forbundsleder Kjersti Barsok i NTL håper budsjettforhandlingene på Stortinget sørger for et statsbudsjett med en bedre sosial profil.

Eirik Dahl Viggen

anders@lomedia.no

– Regjeringens budsjettforslag har tydelige hovedprioriteringer, men vi håper behandlingen i Stortinget gir budsjettet en enda klarere sosial og omfordelende profil, sier NTL-leder Kjersti Barsok i en pressemelding.

Hun anerkjenner at budsjettet legges fram i en krevende tid, der dyrtida påvirker hverdagen til de aller fleste av oss.

Hun registrerer at regjeringa styrker saksbehandlerkapasiteten i staten på viktige områder.

– Det er viktig for at ikke staten skal bli en flaskehals for eksempel på veien videre i det grønne skiftet. Men også i år etterlyser vi en satsing på Arbeidstilsynet. Dette må på plass om regjeringen skal følge opp Hurdalsplattformen, sier Barsok. 

NTL er også fornøyde med at ungdomsgarantien følges opp med økte midler.

– Men at regjeringen nå foreslår arbeidsorientert uføretrygd for unge er vi sterkt kritiske til. Dette er noe både NTL og LO tidligere har gått imot fordi det kan skape et A- og B-lag i arbeidslivet, sier Barsok.

Forbundet mener den foreslåtte bevilgningen på 82,5 millioner kroner heller bør gå til andre deler av Navs arbeid for unge som står utenfor arbeidslivet

Samtidig er forbundslederen spent på framdriften for arbeidet med tillitsreformen i staten.

– Vi venter spent på tydelige signaler til virksomhetene i tildelingsbrevene framover, sier Barsok.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse