JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL Ung roper varsku for studentene

NTL Ung-lederen forteller at mange studenter har det ekstremt vanskelig nå.
TØFF TID: NTL Ung-leder John Magne Tangen understreket i sin åpningstale på NTL Ung-konferansen hvor viktig det er å styrke studentenes økonomi.

TØFF TID: NTL Ung-leder John Magne Tangen understreket i sin åpningstale på NTL Ung-konferansen hvor viktig det er å styrke studentenes økonomi.

NTL Ung

anders@lomedia.no

Norsk Tjenestemannslag (NTL) har aldri hatt flere unge medlemmer (under 36 år) eller studentmedlemmer, med henholdsvis 8000 og 2000.

På åpningen av NTL Ungs representantskapsmøte, som er deres årsmøte, advarte NTL Ung-leder John Magne Tangen mot situasjonen til studentene.

– Vi vet at mange studenter opplever situasjonen i dag som ekstremt vanskelig. Utbetalingen fra lånekassen hver måned er på ingen måte nok til å dekke nødvendige utgifter, sa han.

Krever styrket studiefinansiering

Tangen understreket at det har blitt veldig mange som merker dyrtida godt nå, og at mange er i en alvorlig situasjon.

For studentenes del, krever Tangen en inntektsutvikling som holder tritt med utgiftene.

– Studiestøtta må kobles til grunnbeløpet i folketrygden for å sikre økning i tråd med prisveksten og ikke bli gjenstand for politiske forhandlinger i hver budsjettforhandling! Studiestøtta må økes for å sikre at det er mulig å være heltidsstudent, fastslår han.

NTL Ung-lederen understreker også hvor viktig det er at renta på studielånet holdes på et gunstig nivå, spesielt i en tid der andre renter har gått kraftig opp.

– renta på studielånet må være en politisk styrt lav rente og ikke følge markedsrenta! Det er ikke nyutdanna mennesker i 20- og 30-årene som får økonomien til å koke over, fastslo han.

MØTE: Representantskapsmøtet i NTL Ung arrangeres årlig, og vedtar politikk og velger ledelsen av ung-satsingen til NTL.

MØTE: Representantskapsmøtet i NTL Ung arrangeres årlig, og vedtar politikk og velger ledelsen av ung-satsingen til NTL.

NTL Ung

Viktig tariffoppgjør

Tangen pekte også på hvor viktig det blir med reallønnsvekst i årets lønnsoppgjør, etter en periode med kraftig prisvekst og rentehevinger. Han kom også inn på ett av de store spørsmålene i årets oppgjør i staten: De ulike tariffavtalene.

– Vi trenger et lønnssystem som sikrer en jevn og god lønnsutvikling for alle ansatte. Det gjør vi enkelt og greit gjennom et kollektivt system med lønnstrinn, stillingskoder og ansiennitetsstiger. Det er i arbeidsgivers favør om vi står hver for oss, sa Tangen.

Han reagerer på intervjuet lederen i Akademikerne Stat ga til E24, der hun sa at «Det er det sugerøret vi ikke vil ha inn i vår lønnsmasse igjen. Et lavlønnstillegg som gir mer i prosent til de mer lavest lønn innebærer at det blir finansiert med lønnsmassen til de høyt utdannede».

– Beklager språkbruken, men vi er for faen alle med på å skape den verdien som produseres og har alle lik rett på kaka, sier Tangen.

Valg og politikk

Representantskapsmøtet til NTL Ung fortsetter torsdag og fredag, og skal blant annet behandle politisk plattform, handlingsprogram, uttalelser og valg.

Valgkomiteen har innstilt på gjenvalg av de tre sentralt frikjøpte i NTL Ung, og valget gjennomførest torsdag ettermiddag.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse