JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-landsmøtet er i gang

Musikk, minneord og åpningstale markerte starten på NTLs landsmøte.
PANGÅPNING: Rapperen Izabell var blant de kulturelle innslagene som åpnet NTL-landsmøtet, og dro på for fullt en mandag formiddag.

PANGÅPNING: Rapperen Izabell var blant de kulturelle innslagene som åpnet NTL-landsmøtet, og dro på for fullt en mandag formiddag.

Arash Nejad/nyebilder.no

anders@lomedia.no

Mandag klokka 11 åpnet NTL sitt 20. landsmøte. Det første som skjedde var at forbundsleder Kjersti Barsok minnet fagforeningskameratene som har gått bort i forrige landsmøteperioden.

– Norsk Tjenestemannslag takker dem alle, fastslo Barsok før landsmøte reiste seg for å minne dem.

Kulturelle innslag

Så var det klart for de kulturelle innslagene av åpningsprogrammet. Det var brødrene Lars og Ola Bremnes som var først ute med sine viser.

Etterpå fulgte Sebastian Zalo, som blant annet tok Mikael Wiehes «En sang til motet».

Rapper og låtskriver Izabell var siste artist på senen under åpningen. Hun fikk blant annet med seg salen på «Bella ciao», den italienske arbeidersangen som ble sungen av kvinnelige arbeidere på rismarkene i Italia på slutten av 1800-tallet.

BRØDRE: Ola (t.v.) og Lars Bremnes var med på åpningsprogrammet på NTL-landsmøtet.

BRØDRE: Ola (t.v.) og Lars Bremnes var med på åpningsprogrammet på NTL-landsmøtet.

Arash nejad/nyebilder.no

SANG: Sebastian Zalo sang blant annet en Mikael Wiehe-låt under åpningen.

SANG: Sebastian Zalo sang blant annet en Mikael Wiehe-låt under åpningen.

Arash Nejad/nyebilder.no

– Ansvar for kommende generasjoner

Forbundsleder Kjersti Barsok ønsket så alle representantene velkommen til landsmøte.

– Velkommen hit til denne salen. Vår aller, aller viktigste møteplass, vårt høyeste organ og et stort politisk verksted hvor vi skal meisle ut kursen framover for dette fabelaktige forbundet, sa Barsok.

Hun har ledet forbundet gjennom en spesiell fireårsperiode, sterkt preget av pandemi og krig det siste året. Men hun påpekte at et forbund som slipper å tenke «ett statsbudsjett om gangen» kan og må tenke langt framover.

– Vi har et ansvar som strekker seg utover landsmøteperiodene. Vårt ansvar er å bygge fellesskapet enda bredere og sterkere for de generasjonene som kommer etter oss. Vårt ansvar er å gjøre arbeidslivet tryggere og klimaet bedre også mer enn fire år fram i tid. Det ansvaret har vi i NTL tatt i 75 år, sa Barsok, og minnet om at forbundet jubilerte i forrige uke.

ØNSKET VELKOMMEN: Forbundsleder Kjersti Barsok åpnet NTLs 20. landsmøte mandag.

ØNSKET VELKOMMEN: Forbundsleder Kjersti Barsok åpnet NTLs 20. landsmøte mandag.

Arash nejad/nyebilder.no

Forbundslederen gleder seg til debattene

Hun poengterte hvor godt det var med en ny regjering, og understreket at NTL har klare ønsker for storrengjøringen som gjøres i arbeidslivet, og minnet om at denne må skje i staten også.

– Når statsråd Sigbjørn Gjelsvik møter landsmøtet på onsdag kommer med gode nyheter for storvasken i staten også. Det gjenstår en vask av statsansatteloven, sa Barsok.

Statsminister og NTL-medlem Jonas Gahr Støre (Ap) kommer ikke til å besøke landsmøtet til NTL denne gang, ettersom han er på klimatoppmøtet i Egypt denne uka.

– Jeg er også veldig glad for at han deltar på klimatoppmøtet, fastslo Barsok.

Forbundslederen gleder seg til å høre debattene gjennom landsmøteuka, og oppfordret alle til å argumentere på ryddig vis og lytte til hverandre. Hun gleder seg til å se resultatene av behandlingen gjennom etter at landsmøtet er over.

– Jeg er så stolt over dette fellesskapet, som står for dét det mener, som vet at vi må ta kampene sammen og ikke venter på at noen andre skal komme og ordne opp. Jeg er så stolt over at alle er velkommen her hos oss og at vi ikke drar opp stigen etter oss. Jeg er SÅ stolt over å være tillitsvalgt sammen med dere, sa Barsok og erklærte landsmøtet for åpnet.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse