JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsvaret

Stina B. Hassel har mistet tillit som leder – men får ikke vite hvorfor

Fagforeningen NTL Forsvar må finne en ny leder, etter at flere i organisasjon skal ha uttrykt misnøye med dagens retning.
GÅR AV: Leder Stina B. Hassel i NTL Forsvar kommer ikke til å stille til gjenvalg.

GÅR AV: Leder Stina B. Hassel i NTL Forsvar kommer ikke til å stille til gjenvalg.

Martin Guttormsen Slørdal

anders@lomedia.no

Etter å ha ledet NTL Forsvar i drøyt to toårsperioder, kommer ikke Stina B. Hassel til å stille til valg for en ny periode.

Hun ønsket egentlig å fortsette i ledervervet, men sier hun har blitt gjort oppmerksom på manglende tillit fra organisasjonen.

– Vi tillitsvalgte lever av tillit, og det har jeg stor respekt for. Jeg ønsket å fortsette, men det er ikke aktuelt når jeg ikke har tillit, sier Hassel.

Tar konsekvensen

Hassel forteller at det er valgkomiteen som har gjort henne oppmerksom på at flere lokale organisasjonsledd har sagt at de ikke ønsker at hun skal fortsette som leder.

– Jeg må ta konsekvensen av den mistilliten, som valgkomiteen har gjort meg oppmerksom på, sier hun.

Den sittende lederen har ikke fått noen henvendelser om dette fra andre enn valgkomiteen.

– Det var fra valgkomiteen jeg hørte om dette for første gang, sier hun.

Usikker på årsaken

Hva mistilliten bunner i, er hun usikker på.

– Jeg har spurt, men får veldig vage svar. Det mest konkrete jeg har fått er vel misnøye med retning og at det blir «for mye politikk», forteller Hassel.

Hun vet ikke hva mer det konkret handler om.

– Om det er kampen for å få tilbake renholdet i egen regi, for reell medbestemmelse for våre medlemmer, mot privatisering og innleie eller at sivile oppgaver ikke skal overtas av uniformert personell, vet jeg ikke. Det er stort sett det jeg har brukt tida mi på, sier Hassel.

En seks år lang kamp er over: Nå skal renholderne tilbake til Forsvaret

Tilbake til Forsvaret

Når går Hassel tilbake til jobben i Forsvaret.

– Vi har et relativt bra avtaleverk, så jeg kommer til å varsle arbeidsgiver om at jeg ønsker gjeninntredelse, sier Hassel.

Representantskapsmøtet til NTL Forsvar er i juni, og da skal landsforeningen velge sin nye leder.

Leder av valgkomiteen i NTL Forsvar, Sverre Hjelmevoll, sier arbeidet pågår og at han ikke kan kommentere noe rundt det nå.

– Valgkomiteen ønsker ikke å kommentere saken, da arbeidet med innstilling til valg pågår og ikke er ferdigstilt, skriver han.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse