JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vanessa rekrutterte over 170 akademikere i år. Den røde drikkeflaska er blitt et varemerke for NTL

Hun er opprinnelig italiensk/nederlandsk og var selv litt skeptisk til fagbevegelsen. Men da Vanessa Necchi (44) begynte å jobbe på NTNU ble hun hekta og er nå selv superverver.
SUPERVERVER Vanessa  Necchi fra Italia/Nederland elsker å verve NTL-medlemmer. Den røde drikkeflaska er alltid med.

SUPERVERVER Vanessa Necchi fra Italia/Nederland elsker å verve NTL-medlemmer. Den røde drikkeflaska er alltid med.

Alf Ragnar Olsen

nina.hanssen@lomedia.no

– Det er et teamarbeid som ligger bak vervingen og alltid når vi er i mediene, på sosiale medier eller er ute i institusjonen så har vi med oss den røde flasken, røper superververen Necchi, da vi møter henne på landsmøtet.

Flaska er godt synlig på pulten både til henne og de andre i NTL NTNU-delegasjonen.

Stor delegasjon

Trønderne stiller med hele ni delegater og en vara, i tillegg til Sturla Søpstad som sitter i NTLs forbundsstyre på NTLs landsmøte. En av de som har lang fartstid er Lillian Kathrine Nilsen, og som sitter i redaksjonskomiteen under landsmøtet, er stolt av den sterke representasjonen fra NTNU og at de også har med mange nye og unge. Hun kan ikke få fullrost Necchi for den innsatsen hun har lagt ned for å rekruttere mange i vitenskapelige stillinger og er så stolt av de som deltar aktivt i Folkets hus i Oslo denne uka.

Allerede under de første to dagene har både Aleksander Høiland, Arild Hjelle, Ronny Kjelsberg og Thomas Ferstad fra NTL NTNU vært oppe på talerstolen og det er god stemning i delegasjonen.

SUPERGJENGEN FRA  NTL NTNU: På bilde: nestleder Thomas Ferstad, Torbjørn Andre Moe, Aleksander Høiland, Arild Hjelle, Vanessa Necchi, Jannicke Eriksen, Runa Nilssen, Lillian Nilsen og Ronny Kjelsberg

SUPERGJENGEN FRA NTL NTNU: På bilde: nestleder Thomas Ferstad, Torbjørn Andre Moe, Aleksander Høiland, Arild Hjelle, Vanessa Necchi, Jannicke Eriksen, Runa Nilssen, Lillian Nilsen og Ronny Kjelsberg

Alf Ragnar Olsen

Heier på hverandre

Den blide trønderske delegasjonen heier på hverandre og engasjementet smitter over på resten av landsmøte også.

Den engasjerte sør-europeeren Vanessa Necchi trives også på landsmøte med sine kolleger fra hele offentlig sektor. Det var ikke en selvfølge at Necchi skulle bli fagforeningskvinne, men da hun ble spurt var det lett for tobarnsmoren å bli med.

– Mannen min jobber i helsevesenet og vi vet godt hva tidsklemme mellom jobb og familie er. Jeg skjønte raskt at NTL var et forbund som jobbet for alle stillingsgrupper.

– NTL er det beste for meg. Jeg liker spesielt at de står for at alle skal ha en lønn og arbeidstid å leve av. Mange akademikere jobber for mye, sier hun.

LO for alle

Og da hun fikk mulighet til å jobbe med prosjektet «LO for alle», sa hun ja. Spesielt var det utfordrende å rekruttere folk med annen bakgrunn enn norsk. Men Necchi synes det var lett å prate med folk og medlemmene strømmet på.

Så fornøyd ble NTL at de bestemte seg for å frikjøpe henne 50 prosent for å verve etter at prosjektet opphørte. Det bærer frukter og allerede har Necchi flere på blokka som har sagt de ønsker å være med. Karamellene og den røde flaska er alltid med når hun er ute. Og hun er glad for at de tillitsvalgte er tydelige i studentavisene i Trøndelag. De er over 1200 medlemmene og siden 2020 har de delt ut en rød drikkeflaske, som er den røde tråden og godt synlig i alle kampanjer.

– Hva gjør du for å verve så mange?

– Jeg sier ikke noe spesielt. Jeg bare forteller hva NTL betyr for meg. Jeg tar kontakt med alle nyansatte, går inn til de med karameller og forteller at jeg er tillitsvalgt i fagbevegelsen. Da er det viktig å lese kroppsspråket for jeg liker ikke å pushe folk.

Hun sier det ofte kan ta 2-3 måneder til de nyansatte melder seg inn i NTL.

– Men svært sjelden sier de nei når de blir spurt, forteller Necchi som vanligvis jobber ved det humanistiske fakultet og rådgiver ved Institutt for språk og litteratur.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse