JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valget i Bodø:

– Dette er et protestvalg, det er fint at folk sier fra

Senterpartiet gjør et brakvalg, og mye tilskrives en blid og lattermild leder. Men det er ikke alt, mener Ola Smeplass, partiets toppkandidat i Bodø.
Ole Smeplass er Senterpartiets toppkandidat i Bodø og blir etter alt å dømme varaordfører.

Ole Smeplass er Senterpartiets toppkandidat i Bodø og blir etter alt å dømme varaordfører.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Også i Bodø går det mot et brakvalg for Senterpartiet, som ligger an til en firedobling av antall representanter i bystyret. Ola Smeplass er partiets toppkandidat i byen. Han mener absolutt at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har sin del, men ikke all æren for at Senterpartiet får inn fire representanter i Bodø.

p

Sentralisering

– Det er en opplevd sentraliseringsbølge som er hovedårsaken. Folk føler ikke sine interesser ivaretatt, og føler at makta blir tatt fra dem. Folk føler det på kroppen. Dette er et protestvalg og det er fint at folk sier fra, sier Ola Smeplass.

Det verste eksemplet synes Smeplass er regjeringens ignoranse av en folkeavstemning om fylkessammenslåing i Finnmark. Troms og Finnmark blir ett fylke fra 1. januar mot folkets vilje.

Ikke bare går han rett inn i bystyret, men han får med seg tre til. En firedobling av antall representanter skaper jubel i Sp-leiren. Og han kan etter alt å dømme bli byens varaordfører.

Fortsatt Ap-ordfører

Ida Pinnerød fortsetter som ordfører i Bodø. Hun får med seg SV, Senterpartiet, MDG og kristelig Folkeparti i en koalisjon. Dermed vrakes Rødt fra samarbeidet. Rødt, som det siste året har hatt varaordføreren i Bodø.

Senterpartiet går ikke bare fram i Bodø, men kjemper helt tett med Arbeiderpartiet i fylket, hvor Thomas Norvoll fra Arbeiderpartiet i dag er fylkesrådsleder.

p

– Det som er åpenbart er at de partiene som styrer i Nordland i dag har styrket seg samlet sett. Så det blir ikke noe politisk skifte i Nordland, sier Norvoll til FriFagbevegelse.

– Så får vi sette oss ned og telle stemmene til slutt. Vi har avtalt å møtes tirsdag formiddag for å snakke sammen så får vi se hvordan det går, legger han til.

I dag styrer han som fylkesrådsleder i et samarbeid mellom Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.

Senterpartiet kniver om det siste mandatet med Rødt, som ligger an til å få tre representanter.

Annonse
Annonse