JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Om det heter new eller old management, er ikke avgjørende

Jonas Gahr Støre mener utfordringene i helsevesenet handler om større ting enn rapportering og ledelsesmetoder.
(arkivfoto)

(arkivfoto)

Ole Palmstrøm

morten@lomedia.no

– Om det heter new eller old management er ikke avgjørende, det viktigste er at vi klarer å beskrive virkeligheten, sa Jonas Gahr Støre på Spekterkonferansen.

Han fortalte om sine år som statsråd – spesielt som helseminister – om hvordan han oppfattet det å være helse-Norges øverste leder.

Baksiden av rettigheter

Blant annet konstaterte han at selv om man i Norge liker å kritisere det offentlige, mener Verdensbanken at vi har den fjerde beste offentlige sektoren i verden.

– Blant annet kritiseres det offentlige for at de bruker alt for mye tid på rapportering. Da jeg var helseminister, gikk vi gjennom rapporteringsregimet. Vi fant ut at selv om det var en del dobbeltrapportering, ble det ikke rapportert uten grunn, sa Støre.

Han poengterte at det er gode grunner til å rapportere, så lenge det rapporteres riktig.

– Alle vil ha flere rettigheter. Det de glemmer, er at baksiden av en rettighet er en rapportering.

Modelldugnad

Støre spår at en debatt om den norske modellen vil komme. Eks-helseministeren tror det vil bli et behov for en dugnad for å fornye denne modellen.

– En befolkning som blir eldre, gjør at samspillet mellom offentlige, frivillige, ideelle og private aktører er avgjørende. Vi må desentralisere enda mer der vi kan og sentralisere der vi må, og målene må eies av flere. Uansett kommer kvalitet til å bli et ledende styringsparameter for ledere og ansatte i offentlig sektor, sier Støre.

Spekterkonferansen 2014

Dato: 18. mars

Tema: Fakkeltog for helhet.

Ingen går i fakkeltog for helhetlige prioriteringer – der går lederen alene!

Warning
Annonse
Annonse

Spekterkonferansen 2014

Dato: 18. mars

Tema: Fakkeltog for helhet.

Ingen går i fakkeltog for helhetlige prioriteringer – der går lederen alene!