JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens Stoltenberg:

– Yngve Hågensen var en kjempe

Yngve Hågensen sto alltid på de svakestes side, skriver Jens Stoltenberg på Facebook.
Yngve Hågensen og daværende statsminister Jens Stoltenberg på Kartellkonferansen på Gol i 2000, der begge innledet om den fagligpolitiske situasjonen. – En kjempe, sier Stoltenberg om Hågensen i dag.

Yngve Hågensen og daværende statsminister Jens Stoltenberg på Kartellkonferansen på Gol i 2000, der begge innledet om den fagligpolitiske situasjonen. – En kjempe, sier Stoltenberg om Hågensen i dag.

Jan Erik Østlie

helge@lomedia.no

– Yngve var en kjempe, skriver tidligere statsminister og Ap-leder, Jens Stoltenberg på Facebook.

– Hans store engasjement sprang ut av en bakgrunn som gjorde at han alltid sto på de svakestes side. Han var visjonær og jordnær på samme tid, skriver Jens Stoltenberg.

Yngve var LO-leder under tre tidligere statsministere. Jens var den siste av dem.

Enestående mann

Den nåværende generalsekretæren i Nato skriver at Yngve Hågensen var den enestående kombinasjonen av en som sto opp – og en som kom andre i møte.

– I dag går tankene mine til hans familie og venner, og til en hel bevegelse som minnes ham i dyp takknemlighet, avslutter han.

Statsminister Jonas Gahr Støre skriver at det er med stor sorg han har fått nyheten om at Yngve Hågensen er død.

– Han var barnehjemsgutten som ble en av arbeiderbevegelsens mest markante og betydningsfulle skikkelser, skriver statsminister Jonas Gahr Støre i en kommentar.

– Han var uredd og hadde et sterkt engasjement for arbeidsfolk, og ikke minst for internasjonal solidaritet. Jeg husker ham som usedvanlig klok og kunnskapsrik, fortsetter han.

Støre viser til «Solidaritetsalternativet», som han gikk i bresjen for.

Styrken til modellen

Han gjorde mye i kampen mot arbeidsløsheten på 90-tallet, og viste styrken i den norske samarbeidsmodellen.

Støre forteller at han møtte Yngve med jevne mellomrom de siste årene.

– Han var alltid full av vilje, varme og energi. Han delte gode innspill og oppmuntring. Yngve holdt på engasjementet og temperamentet hele livet ut, og han kommer til å bli savnet av svært mange, i og utenfor arbeiderbevegelsen. I dag går tankene mine til familien, skriver Støre gjennom kommunikasjonsavdelingen ved Statsministerens kontor.

Motparten i sorg

Hos «motparten» i NHO, blir meldingen om Yngve Hågensens død lørdag mottatt med sorg.

– Han var en ruvende skikkelse som sto som en påle i det norske trepartssamarbeidet, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NTB.

– Hågensen var en samfunnsbygger som hadde stor respekt i alle leirer. Våre tanker og medfølelse går til familien og hans nærmeste, sier han.

Annonse
Annonse