JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppsigelser

14 av 24 sykepleiere på OUS-avdeling sier opp i protest

Uenighet med ledelsen om nedskjæringer er hovedårsaken, melder TV2.
– Det hagler inn med oppsigelser, og det som virkelig er dramatisk nå er at det kun er fem sykepleiere igjen til å drifte avdelingen, sier foretakstillitsvalgt ved OUS, Rolf-Andre Oxholm.

– Det hagler inn med oppsigelser, og det som virkelig er dramatisk nå er at det kun er fem sykepleiere igjen til å drifte avdelingen, sier foretakstillitsvalgt ved OUS, Rolf-Andre Oxholm.

Lise Åserud / NTB

etk@lomedia.no

Totalt 14 av 24 intensivsykepleiere ved torakskirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus har sagt opp jobbene sine i protest, ifølge TV2.

Mer enn fem andre har sagt de ønsker å si opp, men har ikke formelt levert oppsigelser.

Avdelingen har nasjonalt og regionalt ansvar for sykdommer som trenger kirurgisk behandling i hjerte, lunge og sentrale blodårer, opplyser OUS selv.

– Det hagler inn med oppsigelser, og det som virkelig er dramatisk nå er at det kun er fem sykepleiere igjen til å drifte avdelingen, sier Rolf-Andre Oxholm til TV2.

Han er foretakstillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund.

– Det svekker traumeberedskapen og får konsekvenser for hjertemedisin ved sykehuset generelt, sier Oxholm.

OUS har tidligere varslet at de planlegger kutt tilsvarende rundt 500 årsverk. De fleste av sykepleierne som sier opp har allerede fått andre jobber, opplyser Oxholm.

Klinikkleder ved Hjerte-, lunge og karklinikken ved OUS, Bjørn Bendz, sier til TV 2 at de synes det er trist at folk sier opp.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen siterte FriFagbevegelse TV2 på at 19 sykepleiere hadde sagt opp. TV2 har siden korrigert til at 14 har sagt opp, og at ytterligere fem vurderer å si opp. Saken er derfor oppdatert.

Annonse
Annonse