JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Posten har solgt Bring Frigo AS:

150 ansatte blir berørt når Posten Norge avvikler satsingen på frakt av kjøle- og frysevarer

Posten Norge AS har solgt Bring Frigo AS. Nor-Log overtar de ansatte, som loves ny tariffavtale der.
Bring Frigo på Alanabru frakter kjøle- og frysevarer ut til hele landet.

Bring Frigo på Alanabru frakter kjøle- og frysevarer ut til hele landet.

Ole Palmstrøm

alf@lomedia.no

– Alternativet var avvikling av selskapet, så dette er en bedre løsning for de berørte, sier forbundssekretær Håvard Sivertsen i Postkom.

Totalt er 150 ansatte rammet av Posten Norges beslutning om å avvikle satsingen på temperert gods. Det Posten-eide selskapet Bring Frigo AS i Norge selges til logistikkselskapet Nor-log Gruppen.

Virksomhetsoverdragelse

Posten Norge og Nor-log Gruppen er enige om at Nor-log Gruppen overtar alle aksjer i selskapet. Salget innebærer at Nor-log Gruppen kan tilby et enda mer finmasket, nasjonalt nettverk av kjøle- og frysetransporter.

p

− Vi mener at nye eiere med en tydelig satsing på tempererte transporter vil være bedre for Bring Frigo AS. Nor-log Gruppen er en betydelig aktør i det norske transportmarkedet og har lenge vært en god samarbeidspartner for Posten, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Nor-log Gruppen vil i en overgangsperiode overta hele virksomheten til Bring Frigo AS.

Etter overgangsperioden er intensjonen at den internasjonale delen av virksomheten til Bring Frigo AS skal overtas av Bring Frigo AB i Sverige. Dette gjelder 15 stillinger. Planen er at disse skal overføres til Bring Frigo AB fra 1. april, et selskap som er heleid av Posten Norge AS. Her opplyser Posten i en pressemelding at man ser for seg muligheter for samarbeid innen internasjonal frakt av temperert gods, og antyder mulighet for en BFAB-avdeling i Norge.

Sviktende lønnsomhet

Bakgrunnen for salget av Bring Frigo AS opplyses å være sammensatt. Sviktende lønnsomhet over tid, og små synergier inn mot Posten og Brings kjernevirksomhet er årsaken til at styret har sett det nødvendig å ta grep. I perioden 2010 til 2018 skal selskapet ha tapt 180 millioner kroner.

p

Forbundssekretær Håvard Sivertsen i Postkom sier de etter forholdene er fornøyde med løsningen som er oppnådd for medlemmene.

– Postkom har vært opptatt av å ivareta medlemmenes lønnsforhold i nytt selskap, samt pensjon og AFP. Her har vi noenlunde tilfredsstillende løsninger, i og med at vi har fått bedriften til å love at de vil inngå tariffavtale. Fra vår side har vi varslet Fellesforbundet om at denne virksomhetsoverdragelsen skjer, slik at de er klare til å kreve tariffavtale.

– Vi vil på det sterkeste oppfordre våre medlemmer til å melde seg inn i det LO forbundet som er aktuelt, i den avtalestrukturen som fins i den arbeidsgiverforeningen de melder seg inn i, og regner med at aktuelle forbund er på ballen, sier Sivertsen.

Saken fortsetter under bildet.

Forbundssekretær Håvard Sivertsen i Postkom sier avvikling var alternativet til salg, og mener medlemmene har grunn til å være brukbart fornøyde med løsningen som foreligger. - Spesielt siden vi er lovet at de skal få ny tariffavtale hos den nye arbeidsgiveren, sier Sivertsen til Fri Fagbevegelse.

Forbundssekretær Håvard Sivertsen i Postkom sier avvikling var alternativet til salg, og mener medlemmene har grunn til å være brukbart fornøyde med løsningen som foreligger. - Spesielt siden vi er lovet at de skal få ny tariffavtale hos den nye arbeidsgiveren, sier Sivertsen til Fri Fagbevegelse.

Alf Ragnar Olsen

Styrker Nor-log

Gjennom oppkjøpet ønsker Nor-log Gruppen både å sikre eksisterende og etablere nye arbeidsplasser i norsk transportbransje.

– Ved å knytte Bring Frigo AS sitt nettverk sammen med Nor-log Gruppens eksisterende nettverk er vi i stand til å tilby et enda sterkere og bredere kundetilbud i markedet. Dette vil gi oss en sterk plattform for fremtidig utviklingsarbeid til beste for våre eksisterende og nye kunder, sier konsernsjef Lars Arne Brøttem i Nor-log Gruppen.

Salget av Bring Frigo AS til Nor-log Gruppen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Planlagt overtakelse er 1. februar, opplyser Posten Norge i en pressemelding.

Annonse
Annonse