JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

18 prosent av sykepleiere vil bytte jobb: – Belastningen må ned og lønna opp

Årets medlemsundersøkelse fra Norsk Sykepleierforbund viser at nesten en av fem sykepleiere vil slutte i helsetjenesten. Hovedårsaken er arbeidsbelastningen.
I årets medlemsundersøkelse fra Norsk Sykepleierforbund kommer det fram at sykepleiere dropper videreutdanning fordi det ikke lønner seg økonomisk. (Illustrasjonsfoto)

I årets medlemsundersøkelse fra Norsk Sykepleierforbund kommer det fram at sykepleiere dropper videreutdanning fordi det ikke lønner seg økonomisk. (Illustrasjonsfoto)

Colourbox

anna.victoria.stjern@ntb.no

17,7 prosent av yrkesaktive sykepleiere ønsker å jobbe andre steder enn i helsetjenesten.

Det viser tallene fra årets medlemsundersøkelse i Norsk Sykepleierforbund (NSF), der over 18.000 sykepleiere har deltatt.

Dersom undersøkelsen er representativ for alle forbundets medlemmer, tilsvarer det at om lag 15.000 sykepleiere ønsker å slutte i jobben sin, skriver Dagsavisen.

Blant sykepleierne som har svart at de vil ut av helsetjenesten, oppgir 29,2 prosent arbeidsbelastningen som hovedårsak. 26,1 prosent oppgir lav lønn som grunnen til at de vil bytte jobb.

– Hovedkonklusjonen vi kan lese av undersøkelsen, er at belastningen må ned og lønna opp, sier NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen til Sykepleien.

Undersøkelsen har også kartlagt viljen til å ta videreutdanning hos sykepleiere.

Blant de med bachelorgrad svarer 28 prosent at de ikke ønsker å ta mer utdanning. Av de som har en videreutdanning, svarer 65 prosent at de ikke ønsker mer utdanning, og blant de med mastergrad svarer 60 prosent det samme.

På spørsmål om hvorfor de ikke ønsker å ta mer utdanning, svarer 32 prosent at det ikke lønner seg økonomisk.

– Dette er alvorlige funn. Utdanning og kompetanseheving skal lønne seg. Her må arbeidsgiverne på banen, sier Larsen.

Warning
Annonse
Annonse