JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-skandalen:

31 nye Nav-saker sendt til Riksadvokaten

Norske tingretter har funnet 31 nye dommer som Riksadvokaten skal vurdere om faller inn under Nav-skandalen.

Illustrasjonsfoto: Ole Palmstrøm

20 av sakene omfatter sykepenger, arbeidsavklaringspenger eller pleiepenger og opphold i EØS-land etter juli 2012, og det er derfor stor grunn til å tro at de faller inn under sakskomplekset.

– Det er i tillegg funnet 11 saker hvor det mangler opplysninger i dommen som gjør det mulig å utelukke at sakene er omfattet. I begge typer saker må Riksadvokaten vurdere om sakene skal fremmes for Gjenopptakelseskommisjonen, skriver Domstoladministrasjonen i en pressemelding.

p

De nye sakene kommer i tillegg til de 48 sakene hvor Riksadvokaten allerede har slått fast at folk har blitt uskyldig dømt.

– De som er berørt av «NAV-skandalen» skal vite at vi i Norges domstoler gjør hva vi kan for at det raskt blir ryddet opp. Derfor satte vi i gang arbeidet for å finne ut om det kan være flere saker enn de Riksadvokaten først var klar over, sier direktør i Domstoladministrasjonen, Sven Marius Urke.

Annonse
Annonse