JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

45 ansatte mister jobben etter Elkjøp-streiken

– Kostnadsøkningen som følge av tariffavtalen er uforenlig med lønnsom drift, sier Stein Riibe i Elkjøp Nordic, etter at Elkjøp har varslet om at uttransporteringen av varer i egen regi legges ned.

Elkjøp

res@lomedia.no

Det var i sommer de ansatte på Elkjøp Distribusjon i Lørenskog gikk ut i streik for å få tariffavtale ved bedriften. Samtlige ansatte hadde organisert seg i Transportarbeiderforbundet og NTF krevde på vegne av dem at grossistoverenskomsten skulle gjøres gjeldende som tariffavtale ved bedriften.

Dermed gikk de dårligst betalte på lageret fra å tjene 150 kroner timen til å tjene 220 kroner timen.

Det var dette Elkjøp lenge forsøkte å unngå, og de varslet også da tariffavtalen ble undertegnet med NTF, at en nedleggelse ville bli vurdert.

Nå er truslene blitt virkelighet.

Elkjøp-streikende vant fram: – Dette hadde vi aldri klart alene

60 prosent dyrere

Ifølge Elkjøp ville tariffavtalen medføre en kostnadsøkning på 60 prosent på hjemleveranser.

– Det er dessverre ikke mulig for oss å konkurrere med andre i bransjen med en så mye høyere kostnad for samme tjeneste. Vi anså ikke grossistoverenskomsten som en dekkende avtale, og tilbød transporttariff, sa HR-sjef i Elkjøp Nordic, Stein Riibe, i forbindelse med streiken.

Det er kun ved Elkjøps lager på Lørenskog at bedriften har stått for hjemkjøringen selv. I andre deler av landet er det eksterne transportører som gjør denne jobben.

Skal drøfte muligheten for nye jobber med NTF

Elkjøp skriver i en melding at organiseringen av hjemleveransene fra lageret på Lørenskog har vært et et prøveprosjekt, og at man nå vil gå tilbake til å la eksterne transportører stå for denne oppgaven.

– Endringen vil medføre at 45 stillinger bortfaller. Elkjøp er i drøftinger med Transportarbeiderforbundet og skal ha ytterligere drøfting av tiltak ovenfor de ansatte hvor de også ser på mulighetene for annen sysselsetting, heter det videre i meldingen.

Riibe beklager at Elkjøp Distribusjon AS vil bli lagt ned.

– Utover at denne kostnadsøkningen er uforenelig med lønnsom drift, har vi selvsagt også vurdert andre hensyn. Vårt kjerneområde er varehandel, og basert på våre erfaringer har vi konkludert med at profesjonelle transportaktører har bedre forutsetninger for å utvikle disse tjenestene videre. Vi må dessverre konkludere med at prøveprosjektet er langt mer kostbart enn forutsatt, og at det ikke lar seg gjennomføre. Dette er vi selvsagt lei oss for, sier han.

Det har ikke lykkes Transportarbeideren å få en kommentar fra NTFs klubbleder Marius Kristiansen i dag.

Rekordmange milliardærer i Norge

Jubelen var stor da Elkjøp-streiken ble avsluttet og de ansatte fikk tariffavtalen de krevde. Den tariffavtalen mener Elkjøp blir så dyr at de har varslet nedleggelse av bedriften.

Jubelen var stor da Elkjøp-streiken ble avsluttet og de ansatte fikk tariffavtalen de krevde. Den tariffavtalen mener Elkjøp blir så dyr at de har varslet nedleggelse av bedriften.

Roy Ervin Solstad

Annonse
Annonse