JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømpris og bostøtte

50.000 flere kan få bostøtte på grunn av strømprisene – må søke før nyttårsaften

Regjeringen og SV er enige om å utvide bostøtten midlertidig med 850 millioner kroner slik at 50.000 flere kan få bostøtte på grunn av de høye strømprisene.
– Mange flere kan få bostøtte i denne perioden, men det forutsetter at de søker nå, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

– Mange flere kan få bostøtte i denne perioden, men det forutsetter at de søker nå, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Ole Palmstrøm

I en pressemelding fra kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) søndag ettermiddag går det fram at støtten økes i månedene januar, februar og mars.

Både nye og eksisterende mottakere vil i tillegg kunne få en ekstrautbetaling på minst 1.500 kroner i måneden på grunn av de høye strømprisene.

– Mange flere kan få bostøtte i denne perioden, men det forutsetter at de søker nå, sier Gram.

Søk før nyttårsaften

– For å få utbetaling i januar er det svært viktig at de som ikke allerede mottar bostøtte, søker Husbanken om dette innen 31. desember. De som allerede mottar bostøtte, trenger ikke søke på nytt for å få en ekstrautbetaling disse månedene, sier statsråden.

Tiltaket innebærer at mellom 130.000 og 140.000 husstander kan få økt bostøtte i disse månedene. Dette vil utgjøre rundt 850 millioner kroner i ekstraordinære utbetalinger fra staten, skriver departementet.

I en kommentar til NTB sier SV-leder Audun Lysbakken at det var viktig å hjelpe dem som trenger det mest.

– Det har vært viktig for SV å sørge for at hjelpen når fram til dem som trenger det mest. Nå får mange flere bostøtte og ekstra strømstøtte. Det betyr at titusenvis får bedre råd i en tøff tid.

Aktuelt: Nær fire av ti må stramme inn for å betale strømregningen: – Mange er fortvilet nå

Rekorddyr strøm mandag

Samtidig som meldingen fra regjeringen, ble det klart at årets hittil høyeste strømpris for Sør-Norge er ventet mandag. Da vil prisen mellom klokka 18 og 19 på kvelden ligge på 4,59 kroner for en kilowattime, ifølge strømbørsen NordPool.

Til sammenligning vil den i samme tidsperiode ligge på 53 øre for en kilowattime i Midt- og Nord-Norge.

Les også: Faktisk.no: Så dyr må strømmen være for at vedfyring skal lønne seg

Annonse

Flere saker

Annonse