JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) sitt ekstraordinære landsmøte:

54 stemmer kan avblåse sammenslåingen mellom Transport og Fellesforbundet

Men de fleste tror på et stort nok ja-flertall til sammenslåing på det ekstraordinære landsmøtet.
Mange Transportarbeideren har snakket med har sagt at de er usikre på om de vil stemme ja eller nei til sammenslåingen.

Mange Transportarbeideren har snakket med har sagt at de er usikre på om de vil stemme ja eller nei til sammenslåingen.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

I februar sa representantskapet i Fellesforbundet ja til å utvide forbundet ved å innlemme Transportarbeiderforbundet fra 1. juni i år. Den endelige avgjørelsen tas av 160 delegater på det ekstraordinære landsmøtet i Transportarbeiderforbundet i dag, onsdag.

p

Mange usikre

De aller fleste Transportarbeideren har snakket med både i dag og i forbindelse med NTFs representantskapsmøte er sikre på at det blir minst to tredjedels flertall for sammenslåing. Likevel virker det å være mange som ikke har bestemt seg.

Tirsdag kveld gikk det også rykter om at det ville bli krevd skriftlig avstemning under dagsordens punkt to som i praksis er et ja eller nei til sammenslåing. Ifølge forbundsledelsen må imidlertid et slikt forslag få støtte fra minst halvparten av delegatene, i motsetning til når det gjelder valg av delegater som kun krever at ti delegater stiller seg bak et krav om skriftlig votering.

Saken fortsetter under bildet.

Etter lunsj skal de ekstraordinære landsmøtet i NTF avgjøre forbundets videre skjebne.

Etter lunsj skal de ekstraordinære landsmøtet i NTF avgjøre forbundets videre skjebne.

Roy Ervin Solstad

Sprikende spådommer

Blant gjestene på det ekstraordinære landsmøtet er blant annet Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet. Hvis han skal bli vitne til en torpedering av sammenslåingen som har vært applaudert av de styrende organer i begge forbund, kreves det at minst 54 delegater stemmer mot en sammenslåing.

I praksis betyr det at flere delegater enn det de tre største foreningene har til sammen må stemme nei. Likevel gikk spådommene tirsdag kveld på alt fra at det ville bli mellom 80 og 90 prosent ja til at resultatet ville stå på noen få stemmer.

p

Skal velge delegater

Selve debatten og avstemningen starter ikke før etter lunsj. Etter konstitueringen vil det først bli stemt over sammenslåingsavtalen. Deretter er neste punkt nedleggelse av Transportarbeiderforbundet, før det skal foretas valg av delegater til Fellesforbundets landsmøte 12.–16. oktober i år. I forslaget til det valget er det foreslått at samtlige av forbundets foreninger skal ha to eller tre delegater.

Opprinnelig var 168 delegater innkalt, men med tre forfall og tre som ikke møtte, pluss en som ble fratatt stemmeretten da han ikke kunne være delegat etter vedtektene, ble det klart at det var 160 stemmeberettigede i salen.

Annonse

Flere saker

Annonse