JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere søkere til yrkesfag:

800 flere søkere til yrkesfag i årets opptak til videregående skole

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) mener det er gode nyheter at 800 flere søkere har valgt yrkesfag, og at fagene fortsatt er populære.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner mener det er gode nyheter at yrkesfagene fortsetter å være populære.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner mener det er gode nyheter at yrkesfagene fortsetter å være populære.

Illustrasjonsfoto: Erlend Angelo

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) mener det er gode nyheter at 800 flere søkere har valgt yrkesfag, og at fagene fortsatt er populære.

p

– I år er det 800 flere søkere til yrkesfag enn til studieforberedende på Vg1. Norge trenger flere dyktige fagarbeidere, og det er gode nyheter at yrkesfagene fortsetter å være populære, sier Sanner i en pressemelding.

Til første året på videregående skole utgjør yrkesfagene 51 prosent av søkerne i årets søkertall. Det tilsvarer 800 flere søkere til yrkesfag enn studieforberedende, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Vil ha yrkesfagelever

Regjeringen ønsker at flere skal velge yrkesfag og har derfor satt i gang flere tiltak, ifølge Sanner.

– Det er like viktig å ha et fagbrev som å ha en mastergrad, og mulighetene er mange om du velger yrkesfag. Rekordmange yrkesfagelever har også fått læreplass, og flere fullfører og består en yrkesrettet videregående utdanning, sier han.

p

Samtidig er det positivt at mange har fått innfridd førstevalget sitt til videregående opplæring, mener kunnskapsministeren.

92 prosent av søkerne til skoleplass i videregående opplæring har på landsbasis fått tilbud. Det er imidlertid noen fylkesvise forskjeller. 95 prosent har fått tilbud i Østfold og Vest-Agder, mot 89 i Hordaland.

Andelen som har fått førstevalget sitt innfridd, er på landsbasis 86 prosent, mens det varierer fra 81 prosent i Buskerud til 89 prosent i Trøndelag og Vest-Agder.

Læreplasser

Arbeiderpartiet mener det er gledelig at flere søker yrkesfag, men frykter at flere elver ikke vil få læreplass.

– Så mange som 9.000 av elevene som nå begynner på yrkesfag, kan komme til å stå uten læreplass dersom regjeringen ikke gjør mer for å sikre dem en læreplass, sier utdanningspolitisk talsperson Martin Henriksen.

Han understreker at partiet vil ha en nasjonal læreplassgaranti.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse