JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer regjeringen mot omkamp

Under behandlingen av statsbudsjettet i fjor ville de blåblå kutte i CO2-kompensasjonen. Nå advarer Fellesforbundet mot omkamp
TEASER

TEASER

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

torgny@lomedia.no

– I forbindelse med regjeringens arbeid med statsbudsjettet for 2015, må ikke regjeringen prøve seg på en omkamp på CO2- kompensasjonsregimet, sier Kine Asper, forbundssekretær i Fellesforbundet.

Ved behandlingen av årets budsjett førsøkte regjeringa å endre ordningen, men ble stoppet av Venstre og Krf. I disse dager sitter regjeringen i budsjettkonferanse for å planlegge budsjettet for 2015 og Fellesforbundet finner det på sin plass å komme med en slik advarsel.

– Dersom regjeringen i arbeidet med neste års budsjett skaper ny usikkerhet om ordningen, vil det kunne føre til at norsk industri blir lagt ned eller flyttet til land som ikke tar klimaansvar og heller ikke har tilsluttet seg internasjonale avtaler om reduksjon av klimautslippet. Det er dobbeltdumt! Det vil føre til økte CO-utslipp internasjonalt og nedleggelse av ren norsk industri, sier Asper.

CO2-kompensasjonsordningen har kommet på plass for å hindre at norsk industri som bruker fornybar vannkraft må betale CO2-avgift.

Da Solberg-regjeringen la fram sin revisjon av statsbudsjettet i fjor foreslo de blåblå kutt. Da reagerte Fellesforbundet slik:

«Regjeringen foreslår å halvere CO2-kompensasjonsordningen som gis til industrien. Dette svekker norske bedrifters konkurranseevne overfor utenlandske konkurrenter. Særlig vil dette ramme den landbaserte industrien som snarere trenger bedre rammevilkår, enn en svekkelse.

Samtidig holder ikke regjeringen løftene om økt satsning på miljøteknologi. Så her tar de bort kompensasjonen for at norsk industri er miljøvennlige, samtidig som de ikke bidrar til en omstilling til mer miljøvennlig teknologi.»

Annonse
Annonse