JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Akademikerne krever klar reallønnsvekst for høyt utdannede i Oslo kommune

Akademikerne krever reallønnsvekst når lønnsoppgjøret i Oslo kommune starter fredag. De advarer mot å bruke resultatet i frontfaget som fasit.
Fredag starter oppgjøret i Oslo kommune og rundt 50.000 ansatte.

Fredag starter oppgjøret i Oslo kommune og rundt 50.000 ansatte.

Erlend Angelo

Fredag starter oppgjøret i Oslo kommune og rundt 50.000 ansatte.

Forhandlingsleder for Akademikerne, Erik Graff, mener en god lønnsvekst er avgjørende for at ikke de kommuneansatte skal tape i konkurransen med privat sektor. Akademikerne forhandler for 3.400 høyt utdannede i hovedstaden.

– Vi forventer en klar reallønnsvekst for våre medlemmer i Oslo kommune. Deler av kommunen sliter med å beholde høyt utdannede, og en god lønnsvekst er avgjørende for at ikke Oslo skal tape i konkurransen med privat sektor, sier Graff.

Han uttrykker bekymring for at praktiseringen av frontfaget har utviklet seg i feil retning de siste årene.

– Det er ment som en norm over tid, men oppleves i dag som en tvangstrøye og fasit i de offentlige oppgjørene. Kommunen må kunne bruke lønn som personalpolitisk virkemiddel for å sikre rekruttering og kvalitet i tjenestene i Oslo i årene som kommer, sier Graff.

Akademikerne krever at forhandlingene skjer på den enkelte arbeidsplass, og ikke sentralt.

– Det er på den enkelte arbeidsplass man kjenner til behovene for kompetanse, og lønnsforhandlingene må brukes aktiv for å tiltrekke seg og beholde de ansatte man har behov for, sier Graff.

Warning
Annonse
Annonse