JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

A-krimsenteret intensiverer kontrollene mot dekkskiftefirmaer

Som følge av at det nå er høysesong for dekkskift og bilpleie, intensiverer A-krimsenteret sin kontrollaktivitet mot den useriøse delen av bransjen.
A-krimsenteret i Oslo hadde en rekke kontroller mot dekkskift- og bilpleiefirmaer i hovedstaden. Disse fortsetter denne uken. (Illustrasjonsfoto)

A-krimsenteret i Oslo hadde en rekke kontroller mot dekkskift- og bilpleiefirmaer i hovedstaden. Disse fortsetter denne uken. (Illustrasjonsfoto)

Ole Palmstrøm

Typiske lovbrudd som går igjen hos enkelte steder, er bruk av ulovlig arbeidskraft, svart omsetning, svart arbeid, trygdesvindel, brudd på arbeidsmiljøloven og utnyttelse av sårbare arbeidstakere, skriver A-krimsenteret i Oslo i en pressemelding.

– Dessverre er dette en bransje hvor vi har kommet over tilfeller av utnyttelse av sårbare arbeidstakere. Det er ulike grunner til at personene kan være i en vanskelig og sårbar situasjon. Men vår erfaring er at mange av disse arbeidstakerne ofte har manglende språkkompetanse og kjennskap til lover og regler i Norge, sier senterleder Olav Norheim ved A-krimsenteret i Oslo.

A-krimsenteret i Oslo hadde en rekke kontroller mot dekkskift- og bilpleiefirmaer i hovedstaden. Disse fortsetter denne uken.

– Du som forbruker kan hjelpe samfunnet med å bekjempe arbeidslivskriminalitet ved å være bevisst på hvem du kjøper tjenester av. Ikke baser valg av tjeneste på kun billig pris. Og betal alltid med kort og få kvittering, oppfordrer Norheim.

A-krimsenteret i Oslo består av Arbeidstilsynet, Skatteetaten, Oslo politidistrikt, Øst politidistrikt og Nav.

Warning
Annonse
Annonse