JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brexit og korona stopper drivstofftilførselen:

Akutt mangel på lastebilsjåfører etter brexit: regjeringen utsteder midlertidig visa

For å lette på en akutt mangel på lastebilsjåfører og fjærkrearbeidere etter brexit, utsteder den britiske regjeringen opp mot 10.500 midlertidige arbeidsvisa.
BENSIN-STOPP: Bensinstasjoner har måttet stenge på grunn av manglende leveranser av bensin som følge av akutt sjåførmangel i Storbrittania.

BENSIN-STOPP: Bensinstasjoner har måttet stenge på grunn av manglende leveranser av bensin som følge av akutt sjåførmangel i Storbrittania.

colourbox.com

Mangelen på lastebilsjåfører har bidratt til lange køer ved bensinstasjoner som har sluppet opp for bensin, mens myndighetene trygler folk om ikke å hamstre, og sier det er nok bensin i landet.

Nå planlegger regjeringen å gjøre opp til 10.500 midlertidige arbeidsvisa tilgjengelig for å hente inn sjåfører og ansatte i blant annet fjærkreindustrien som dro fra landet etter brexit.

Det vil være en helomvending for statsminister Boris Johnson, som skjerpet innvandringsreglene etter brexit og insisterer på at Storbritannia må bli mindre avhengig av utenlandsk arbeidskraft.

Et annet tiltak som vurderes i tillegg til å invitere utenlandske sjåfører, er å gjøre det lettere å få lastebilsertifikat.

Brexit og tiltak mot koronapandemien førte sammen til at det mangler rundt 100.000 lastebilsjåfører i Storbritannia, noe som igjen påvirker leveransene av bensin og varer over hele landet.

Ikke bare bensinstasjoner, men også mange supermarkeder er i ferd med å slippe opp for flere varer. I hele landet er det tomme butikkhyller i matbutikkene.

Hvis ikke myndighetene finner flere sjåfører i løpet av de neste ti dagene, spøker det for jula, sier den britiske handelsstanden.

(©NTB)

nils.myklebost@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse