JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Alene om sykelønnskutt

Venstre står alene om å ville kutte i sykelønnsordningen, men partileder Trine Skei Grande mener grepet er helt nødvendig.
- Vi må ta grep og ikke bare dope oss ned med oljepenger, er Venstre-leder Trine Skei Grandes argument for å ville kutte i  sykelønna.

- Vi må ta grep og ikke bare dope oss ned med oljepenger, er Venstre-leder Trine Skei Grandes argument for å ville kutte i sykelønna.

Terje Pedersen, ANB

– Velferdsstaten er under press. Dette handler om framtidige pensjoner. Vi må ta grep nå og ikke bare dope oss ned med oljepenger, sier Grande.

Landsmøtet i Venstre vedtok søndag å kutte satsene i sykelønna, men uten å konkretisere hvor store reduksjonene bør bli. Et forslag om kutt på 20 prosent, slik at arbeidstakere som er syke kun får utbetalt 80 prosent av lønna, falt. Det samme gjorde et forslag om en mer moderat reduksjon på 10 prosent.

– Vi må utrede dette nærmere før vi bestemmer nøyaktig hvordan vi skal gå fram, sier Grande.

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken mener Venstre er blitt det meste ytterliggående partiet når det kommer til arbeidslivspolitikk.

– Det er forebygging og tilrettelegging som gir resultater, ikke økonomisk straff for å være syk, sier han.

To av de heftigst debatterte temaene under landsmøtet på Fornebu handlet om religiøse hodeplagg og omskjæring av gutter.

Venstre-leder Trine Skei Grande er glad for at et flertall av delegatene sa nei til forslaget om 15-årsgrense for omskjæring, men bemerker at mindretallet var større enn hun hadde ventet på forhånd.

– Veldig mange i salen syntes nok at spørsmålet var sammensatt og vanskelig, så vi burde kanskje ha utredet det bedre på forhånd, sier hun.

I spørsmålet om å si nei til religiøse symboler og plagg for dommere og uniformerte politifolk, gikk hun på en smell. Venstre vedtok at uniformene skal være livssynsnøytrale, noe som betyr at uniformerte politifolk ikke kan bruke hijab eller turban.

– Det er alltid en sak som en partileder taper. Jeg tapte denne, sier Grande. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse