JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommersiell velferd:

Aleris Helse kjøpes opp av investeringsfond

Det europeiske investeringsfondet Triton kjøper opp Aleris Helse, og blir dermed eier av den største tilbyderen av private helsetjenester i Norge.
Aleris Helse kjøpes opp for 2,6 milliarder kroner.

Aleris Helse kjøpes opp for 2,6 milliarder kroner.

Anna Granqvist

tori@lomedia.no

Det var Dagens Næringsliv som først meldte om oppkjøpet fredag.

Triton betaler rundt 2,6 milliarder kroner for oppkjøpet av Aleris, som omfatter sykehus og røntgentilbud både i Norge, Sverige og Danmark. Oppkjøpet skal godkjennes av konkurransemyndighetene før det kan gjennomføres.

p

Rettssak mot Stendi

Triton eier også Ambea, som tidligere i år kjøpte opp Aleris Omsorg og omdøpte det til Stendi. Dermed er både helse- og omsorgsdelen igjen lagt under samme eier.

Det siste året har det vært stor oppmerksomhet rundt Aleris Omsorgs, nå Stendis, bruk av selvstendig næringsdrivende konsulenter etter at 22 konsulenter gikk til sak for å kreve fast ansettelse. Saken har gått i Oslo Tingrett i vår, og avgjørelsen ventes over sommeren.

Ser muligheter

– Vi ser frem til å støtte Aleris’ ledelse og ansatte i å utvikle selskapet, skriver Peder Prahl, direktør i Triton, i en pressemelding.

Videre skriver Triton at de ser muligheter i det nordiske helsemarkedet for konsolidering og digital omlegging, og de lover å være en aktiv og ansvarlig eier.

– Aleris er en av få private helsetilbydere av en viss størrelse i Norden, og vi tror at markedet for helsetjenester av høy kvalitet vil bli enda viktigere i samfunnet i fremtiden, skriver rådgiver og sektorleder for helse, Jan Pomoell, i pressemeldingen fra Triton.

Annonse
Annonse