JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Alle ansatte ved Kleven Verft er sagt opp

De ansatte ved konkursrammede Kleven Verft i Ulsteinviker sagt opp, men selskapet jobber videre med å skaffe nye eiere. Ventetiden er verst, sier de ansatte.

Håvard Sæbø

De ansatte fikk beskjed om de rutinemessige oppsigelsene på et allmøte tirsdag, skriver Sunnmørsposten.

– Vi har hatt informasjonsmøte i dag der vi har orientert om at vi jobber for videre virksomhet ved verftet. De ansatte er samtidig orientert om at alle er formelt oppsagt, men at dette bare er ren rutine, sier bostyrer Bjørn Åge Hamre.

Han understreker at det ikke er noen dramatikk i dette.

– Dersom vi får nye eiere, vil mange ansatte få tilbud om ny jobb. Hvor mange det blir, vet vi ikke, sier han.

Trykket stemning

Blant de ansatte er det trykket stemning tirsdag, sier hovedtillitsvalgt Olav Høydalsvik i Fellesforbundet på Kleven Verft til NTB.

– Det er ikke noe kjekk beskjed å få. Vi har ikke fått noe info om neste steg, og folk vet ikke om de skal fortsette i jobben eller om de skal være hjemme i morgen, sier han.

Det er for lite informasjon om hva som skjer videre, mener Høydalsvik.

– Folk tok det med fatning i begynnelsen, men nå som alle får beskjed om oppsigelser, er det tyngre. Vi kan bare vente og se, men det er jo ventetiden som er verst for folk, sier han.

Kjøpt opp i mars

Kleven verft har to prosjekter i arbeid. Et fiskefartøy forlenges og moderniseres og et forsyningsskip skal ferdigstilles. Det er foreløpig uklart om de ansatte skal møte på jobb som normalt onsdag.

Det kroatiske industrikonsernet DIV Group kjøpte Kleven Verft av Hurtigruten i mars i år, men er altså nå konkurs. Konkursbegjæringen omfatter også datterselskapene Kleven Maritime Contracting AS og Kleven Maritime Technology AS.

Rundt 400 ansatte berøres av konkursen, ifølge Sunnmørsposten.

Annonse
Annonse