JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Amalie Hilde Tofte er ny styreleder i Norsk Folkehjelp

Amalie Hilde Tofte (44) tar over som styreleder i Norsk Folkehjelp, etter tidligere LO-leder Gerd Kristiansen som har fratrådt av personlige årsaker.
Amalie Hilde Tofte jobber til daglig som internasjonal rådgiver i LO-forbundet Industri Energi.

Amalie Hilde Tofte jobber til daglig som internasjonal rådgiver i LO-forbundet Industri Energi.

Industri Energi

helge@lomedia.no

Gerd Kristiansen gikk av som styreleder i Norsk Folkehjelp i begynnelsen av oktober. Første nestleder Amalie Hilde Tofte har fungert som styreleder siden.

Torsdag ble Tofte formelt valgt som ny styreleder fram til landsmøtet i august 2023.

Internasjonal rådgiver

Amalie Hilde Tofte jobber til daglig som internasjonal rådgiver i LO-forbundet Industri Energi, en stilling hun fortsetter i. Men som ny styreleder må hun regne med å bruke en større del av arbeidstiden sin på organisasjonen som omsetter for mer enn en milliard kroner.

Vervet er ubetalt.

Generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin, sier det er et stort ansvar å inneha dette vervet.

Krever tett dialog

– Det krever tett dialog med administrasjonen og frivillige over hele landet. I tillegg skal du være med på å ivareta hele den norske frivilligheten, sier Henriette Westhrin til FriFagbevegelse. Hun er veldig glad for at Amalie er klar for å ta over den viktige og store oppgaven.

Den tar Tofte med en skrekkblandet fryd.

– Det er store sko å fylle. Heldigvis har jeg fått lært litt av Gerd (Kristiansen) før hun dessverre måtte trekke seg, sier Amalie Hilde Tofte til FriFagbevegelse.

Tofte har tidligere jobbet i Fredskorpset i Malawi, og på den norske ambassaden i Vietnam.

Hun har master både i utviklingsstudiet og i demokratibygging.

Det nye styret

Gerd Kristiansens avgang fører til endringer i hjele styret. Liv Nesse rykker opp som første nestleder, mens Stine Elisabeth Antonsen rykker opp som andre nestleder. Elisabeth Wickstrøm rykker opp som styremedlem, mens Walfred Andersson, Eiolf Steinvik, Stig Holmstrøm, Øystein Valen fortsetter i styret.

Da Tofte ble valgt som første nestleder på landsmøtet i 2019, uttalte hun at det var en stor ære å få en slik posisjon i fagbevegelsens solidaritetsorganisasjon.

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, uttrykte stolthet over at Tofte var valgt inn i en sentral stilling i Norsk Folkehjelp.

– Dette er stort for Amalie, men det er også stort for forbundet at en av våre er valgt til en så viktig posisjon i en så viktig organisasjon, sa Alfheim.

Annonse
Annonse