JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får status som «personell i kritiske samfunnsfunksjoner»

Ansatte i barnvernet får likevel barnepass under krisa. – Det er svært viktig for å opprettholde beredskapen for barn

Barnevernsansatte får rett til barnepass og kan ikke omdisponeres til andre funksjoner i kommunene.
– Mange i disse tjenestene er i karantene og vi må være forberedt på at mange kan bli smittet, sier direktør Mari Trommald i Bufdir.

– Mange i disse tjenestene er i karantene og vi må være forberedt på at mange kan bli smittet, sier direktør Mari Trommald i Bufdir.

Eirik Dahl Viggen

simen@lomedia.no

Da skoler og barnehager ble stengt torsdag denne uka, fikk 15 yrkesgrupper status som «personell i kritiske samfunnsfunksjoner». Det gjelder blant andre ansatte i helsesektoren. Lørdag ble det klart at også barnevernsansatte får samme status.

Statusen «personell med kritiske samfunnsfunksjoner» betyr at nøkkelpersonell i barnevernet skal få tilbud om skole og barnehage for sine barn under 12 år.

– Svært viktig

Det betyr også at ansatte i barnevernet ikke kan bli omdisponert til andre funksjoner i kommunene, for eksempel i helsesektoren, ifølge Aftenposten, som først omtalte saken.

– Det er svært viktig for å opprettholde beredskapen for barn i kommunene og i statlig barnevern, sier direktør Mari Trommald i Bufdir i en pressemelding.

Fredag kveld sa hun til Fontene at det ikke er behov for å stenge institusjoner eller flytte barn, men at Bufdir forbereder seg på at det kan skje.

– Jeg er glad for at vi nå har fått klarhet i at barnevernspersonell skal prioriteres slik at kommuner og Bufetat kan ivareta barn og unge med spesielle behov på en god måte i den situasjonen vi er i, sier hun i pressemeldingen.

– Mange i disse tjenestene er i karantene og vi må være forberedt på at mange kan bli smittet. Derfor er det viktig at de som kan jobbe i tjenesten får bistand til barnepass, sier Trommald.

Flere barn kan får skole- eller barnehagetilbud

Mimmi Kvisvik, leder i Fellesorganisasjonen (FO) forteller at situasjonen til de ansatte i barnevernet var en av tingene FO tok opp i et telefonmøte med Helsedirektoratet fredag. Ifølge Kvisvik var FO var invitert for å komme med innspill til hvordan oppgaver i helse- og omsorgstjenestene kan løses når skoler og barnehager stenger.

– Jeg er veldig glad for at dette er på plass. Det sikrer de som jobber i barnevernet mulighet til å utføre sine oppgaver i barnevernet uten bekymring for sine egne barn som de samtidig må passe hjemme, sier Kvisvik til Fontene.

Jan-Erik Østlie

– I tillegg bes kommunene å vurdere om de har barn som allerede har tiltak fra barnevernet, eller som skoler eller barnehager mener bør få et tilbud fra skole eller barnehage. Slik vil barn som trenger særskilt omsorg utenfor hjemmet sikres dette, sier FO-lederen.

I møtet rådet FO myndighetene til å ha ekstra stort fokus på utsatte grupper, som mennesker med utviklingshemming og de som sliter med rus og psykisk helse.

Warning
Annonse
Annonse