JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansattes vilkår svekkes

61 prosent av ordførere og rådmenn mener de ansattes vilkår blir dårligere når kommunale tjenester privatiseres.
Ikke aktuelt å konkurranseutsette pleie- og omsorgstjenester, svarer 87 prosent av landets ordførere og rådmenn i ny KLP undersøkelse.

Ikke aktuelt å konkurranseutsette pleie- og omsorgstjenester, svarer 87 prosent av landets ordførere og rådmenn i ny KLP undersøkelse.

KLP

titti.brun@fagforbundet.no

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) har spurt 282 rådmenn og ordførere om konkurranseutsetting av tjenester. Hele 61 prosent mener de ansattes arbeidsvilkår svekkes, 28 prosent tror ikke de endres, tre prosent tror de ansatte får det bedre. Det skriver KLP i en pressemelding.

Politisk skille

Det er forskjeller mellom de politiske blokkene. 74 prosent av de rødgrønne ordførerne mener at de ansatte får dårligere betingelser, men også 41 prosent av landets blå ordfører mener de ansattes vilkår svekkes.

Ønsker kommunal regi

Et flertall av landets kommuner har ingen planer om å konkurranseutsette kommunale tjenester. 87 prosent ønsker ikke å privatisere pleie- og omsorgstjenester.

Blant kommunene som diskuterer konkuranseutsetting er det renhold og tekniske tjenester som er mest aktuelt å privatisere. Likevel er det 61 prosent som ikke vil konkurranseutsette renhold.

Warning
Annonse
Annonse