JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jobbmarkedet:

Antall jobber i Norge har økt under koronaen

Det var i overkant av 2,98 millioner kroner jobber i Norge i tredje kvartal 2021. Det er en økning på 129.000 jobber sammenlignet med samme tid i 2020.
Rekordmange har blitt ansatt i siste kvartal. Under pandemien har vi også sett at Posten måtte oppbemanne.

Rekordmange har blitt ansatt i siste kvartal. Under pandemien har vi også sett at Posten måtte oppbemanne.

Ole Palmstrøm

Antallet jobber i årets tredje kvartal er det høyeste som noen gang er målt i Statistisk sentralbyrås (SSB) statistikk.

– Jobbnedgangen vi så under koronautbruddet, er hentet inn, da vi for første gang ser en vekst i antall jobber sammenlignet med kvartaler før korona, sier Tonje Køber, seksjonssjef for arbeidsmarked og lønn i SSB.

Sammenlignet med tredje kvartal 2020 er veksten på 4,5 prosent, mens den er på 0,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2019. Det tilsvarer 20.000 jobber.

I tredje kvartal var det over 830.000 nyansettelser, som er det høyeste antallet noensinne. Særlig mange nyansettelser var det blant personer under 25 år. Det var i overkant av 701.000 avsluttede ansettelser, noe som er en klar nedgang fra 845.000 året før.

Rekorden i nyansettelser må ses i sammenheng med at det ble opprettet få nye jobber i de foregående kvartalene sammenlignet med før pandemien.

Denne skaper debatt: Nesten 70.000 har vært ledige i mer enn ett år. Det er dobbelt så mange som under finanskrisen

Annonse
Annonse