JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap: – Skaper usikkerhet

Robert Eriksson skyver svake gruper foran seg og skaper usikkerhet i arbeidslivet, mener Arbeiderpartiet.
APs Dag Terje Andersen sier at økt adgang til flere midlertidig ansatte vil gi nettopp det, ikke flere fast ansatte.

APs Dag Terje Andersen sier at økt adgang til flere midlertidig ansatte vil gi nettopp det, ikke flere fast ansatte.

Martin Guttormsen Slørdal

eline@lomedia.no

– Det er skuffende at regjeringen skyver unge og funksjonshemmede foran seg for å tvinge gjennom en Frp-politikk folk flest ikke vil ha.

Det sier Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talsperson Dag Terje Andersen, som er mener det er alvorlig at Robert Eriksson ser bort fra .klare advarsler om negative konsekvenser av hans politikk fra de organisasjonene som representerer de som berøres av forslagene.

Arbeiderpartiet er dypt uenig med ministerens forslag om å gi økt adgang til å ansette midlertidig.

– Det betyr større usikkerhet for de som er nye i arbeidslivet, og alle som skifter jobb. Folk trenger større trygghet for arbeidsplassene sine, ikke mindre trygghet, sier Andersen. Han peker også på at forslag vil lage vanskeligheter for vanlige folks økonomi, fordi det er lite trolig at en bank gir boliglån til en person uten fast jobb. Videre blir også jobbene dårligere, fordi det blir vanskeligere for ansatte å stille krav og å takle uenigheter med ledelsen på en god måte.

Arbeiderpartiet er heller ikke fornøyd med prosessen som har ledet fram til dagens lovforslag.

– Vi ser en klar trend fra denne regjeringen til ikke å involvere eller snakke med partene i arbeidslivet før de kommer emd nye bestemmelser. I den grad partene blir invitert til høring, blir deres meninger ikke hørt. Innspillene havner i en skuff hos arbeidsministeren, tilsynelatende uten å ha blitt lest en gang, mener Andersen.

Les mer:

Eriksson: Flere i jobb på denne måten (05.12.14)

Bakgrunn: Slik vil de blåblå endre arbeidslivet (05.12.14)

YS lammer flytrafikken tirsdag (05.12.14)

– Lite konstruktivt med arbeidsplikt (05.12.14)

Warning
Annonse
Annonse