JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap ut mot Norwegians arbeidsvilkår

Aps nestleder Hadia Tajik går ut mot Norwegians arbeidsvilkår og vil skjerme norske arbeidsplasser.
SKJERME ANSATTE: Arbeiderpartiet ønsker et regelverk som skjermer norske og europeiske ansatte mot utbytting, påpeker Hadia Tajik.

SKJERME ANSATTE: Arbeiderpartiet ønsker et regelverk som skjermer norske og europeiske ansatte mot utbytting, påpeker Hadia Tajik.

Erlend Angelo

– Innen luftfart er arbeidslivspolitikk et forsømt felt. Snart konkurrerer bransjen bare på kostnader, og det har konsekvenser for de ansatte, sier Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik til Dagens Næringsliv.

Tajik er leder for programkomiteen i Ap som blant annet foreslår å reversere utlendingsforskriften som ble vedtatt av regjeringen i sommer. Norwegian har mange ansatte fra USA og Thailand og har jobbet hardt for reglene som åpner for internasjonale kabinansatte.

– Det er en «Norge for nordmenn»-holdning som blir helt absurd i en verden hvor mannskap i internasjonal trafikk kommer fra hele verden og flyr over flere kontinenter, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Tajik sier de ønsker et regelverk som skjermer utbytting av norske og europeiske ansatte. I tillegg vil de hindre at utenlandske aktører, slik som Ryanair, oppretter mannskapsbase i Norge og importerer lønns- og arbeidsvilkår fra utlandet.

– Det er bare fint med arbeidskraft som har svært ulik bakgrunn, så lenge det ikke setter norsk arbeidslivsstandard under press, sier hun.

Leder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund viser til at det har manglet en helhetlig luftfartspolitikk i Norge og Europa.

– Vi er positivt overrasket over at programkomiteen er så konkret. Flere av punktene adresserer selve kjernen av det vi er opptatt av. (©NTB)

Annonse
Annonse