JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsetter avgjørelsen om eventuell mistillit:

Ap vil vente med å konkludere om de har tillit til Anniken Hauglie

Arbeiderpartiet vil avvente behandlingen i kontroll- og konstitusjonskomiteen før det blir konkludert om en eventuell mistillit til Anniken Hauglie.
Eva Kristin Hansen fra Arbeiderpartiet er saksordfører for Nav-saken.

Eva Kristin Hansen fra Arbeiderpartiet er saksordfører for Nav-saken.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Eva Kristin Hansen (Ap) er saksordfører for høringen om den så mye omtalte Nav-skandalen.

p

Hun mener det kom fram mye nytt i Nav-høringen som ble holdt i Stortinget torsdag og fredag i forrige uke.

– Men jeg tenker det er mest riktig å følge prosessen i komiteen før vi tar endelig stilling. Jeg forstår SV som allerede har konkludert med mistillit, men jeg synes det er mest ryddig å avvente litt, sier Eva Kristin Hansen til FriFagbevegelse.

Ble utsatt

Tirsdag skal kontroll- og konstitusjonskomiteen møtes igjen etter den to dager lange høringen i forrige uke. Da skal framdriften i saken bestemmes.

– Jeg har lyst til å gjøre dette raskt, sier saksordføreren til FriFagbevegelse.

Etter det FriFagbevegelse erfarer var det egentlig meningen at Arbeiderpartiet skulle konkludere i saken allerede i løpet av tirsdag eller onsdag denne uka. Det blir altså utsatt.

SV varslet tidligere mandag at partiet vil gå for mistillit mot Hauglie i innstillingen som nå vil komme fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Også Rødt støtter mistillit.

– Høringen har forsterket inntrykket om at regjeringen kunne reagert tidligere. Spesielt ble det klart etter å ha hørt tidligere Riksadvokat Tor-Aksel Busch på torsdag. Det er snakk om mange dommer og fengslinger som kunne vært forhindret, mener Eva Kristin Hansen.

p

Hun avviser at redegjørelsen fra advokatfirmaet Elden, som konkluderer med at man er nødt til å gå helt tilbake til 1994, har noe med utsettelsen å gjøre.

Godt opplyst

Eva Kristin Hansen synes komiteen i løpet av de to dagene fikk opplyst saken på en veldig god måte.

– Alvoret rundt håndteringen av saken er like sterk som tidligere, legger hun til.

– Ingen vil egentlig ta ansvar. Det skjønner jeg. Veldig mange peker på andre. Det er det bildet jeg sitter igjen med. Til syvende og sist er det Regjeringens ansvar at ting ikke fungerer, sa hun til FriFagbevegelse under selve høringen.

Torsdag sa også Rødt-leder Bjørnar Moxnes at hans mistillit til arbeids- og sosialministeren er styrket. SVs representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Freddy André Øvstegård mener også den tidligere riksadvokatens uttalelser var problematiske for arbeidsministeren og ikke styrket hennes posisjon.

p

Mandag bekreftet SV-leder Audun Lysbakken at SV stiller mistillit til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Miljøpartiet De Grønne har nå også signalisert at partiet vil stemme for mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av hennes håndtering av trygdeskandalen.

Senterpartiet vil avvente komitébehandlingen og gi saken en grundig behandling før det blir konkludert.

Annonse

Flere saker

Annonse