JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødgrønt flertall i de første prognosene:

Ap-sekretær Stenseng er lettet: – Det var veldig deilig å se disse tallene

En glad og lettet Ap-sekretær Kjersti Stenseng jublet over det foreløpige valgresultatet som ble presentert klokka 21.00.
Ap-sekretær Kjersti Stenseng gleder seg over de første prognosene.

Ap-sekretær Kjersti Stenseng gleder seg over de første prognosene.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Også for fire år siden lå det an til en rødgrønn regjering, helt fram til fire uker før valgkvelden. Den andre dagen under Arendalsuka kom det en kjempesmell på en NRK-måling, og flere negative oppslag fulgte i mediene. Arbeiderpartiet landet på 27,4 prosent og fikk 49 representanter på Stortinget.

Det var partiets nest dårligste stortingsvalg etter andre verdenskrig. Bare stortingsvalget i 2001, med 24,3 prosent, var dårligere.

Tidlig på valgkvelden ligger det an til et dårligere resultat i år. 26,5 er ikke isolert noe å juble over. Men når Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister og det ligger an til en flertallsregjering med Ap, Sp og SV, er det grunn til å juble.

– Det var veldig deilig å se disse tallene. Det har vært små marginer. Og dette tallet viser det øverste sjiktet av oppslutningen på målingene vi har hatt. Det er både en lettelse og glede. Også vet vi at de endelige tallene ikke er her ennå, sier Ap-sekretær Kjersti Stenseng til FriFagbevegelse.

– Nå blir det en flertallsregjering med tre partier?

– Det går mot et resultat som er slik vi har jobbet for og som har vært vår ambisjon. Vi har ført en god valgkamp. Ikke minst takket være alle de frivillige som har mobilisert. Hele Ap-apparatet har klart å formidle det viktigste og våre hovedsaker. Vi har klart å sette dagsorden. Det tror jeg velgerne har likt, mener Kjersti Stenseng.

Hun legger også til at Jonas Gahr Støre har økt oppslutningen på målingene og hatt et stort forsprang på Erna Solberg som statsministerkandidat.

– En statsministerkandidat som har fått så mye tillit har også vært viktig, sier Kjersti Stenseng.

Les også: Norge skifter fra blått til rødt, men mange spørsmål er uavklart etter de første prognosene

Annonse

Flere saker

Annonse