JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bjørnar Skjæran og Sigbjørn Johnsen:

Ap-veteran hentes inn for å utforme partiets nye industripolitikk

Sigbjørn Johnsen og Bjørnar Skjæran skal lede arbeidet med å tegne ny industripolitikk for Arbeiderpartiet.
Bjørnar Skjæran (t.v.) og Sigbjørn Johnsen har vært i København for å lære.

Bjørnar Skjæran (t.v.) og Sigbjørn Johnsen har vært i København for å lære.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Den gamle ringreven og rikspolitikeren Sigbjørn Johnsen har sammen med nestleder Bjørnar Skjæran fått ansvar for å skrive kapittelet om industripolitikk for Arbeiderpartiet.

– I tråd med Arbeiderpartiets beste tradisjoner skal vi sørge for arbeid til alle og ha verdiskapning nok til å videreutvikle velferdsstaten. Det er kun industrien som kan skaffe inntektene som Norge trenger, sier Bjørnar Skjæran.

– Vi må bygge videre på våre sterke sider og eksisterende bedrifter og industrimiljøer som er i verdensklasse, skyter Sigbjørn Johnsen inn.

Utkast klart i oktober

Bjørnar Skjæran sier at han opplever stor optimisme og enighet i programkomiteen. Allerede i oktober skal førsteutkastet av programmet sendes ut for debatt i partiorganisasjonen. I februar skal det endelige forslaget gjennom sentralstyret og ut på høring i partilagene, før landsmøte våren 2021.

Forrige landsmøte, da ledelsen tapte det så mye omtalte slaget om konsekvensutredning av LoVeSe, er historie.

p

– Det var helt nødvendig for partiet å få lagt den saken død. Den skygget for mange av de diskusjonene vi løfter nå, og nå ser vi jo også at andre partier kommer etter, mener Skjæran.

Annonse

Flere saker

Annonse