JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet om feriepenge-kutt: – Vanlige arbeidsfolk blir snytt

Permitterte får ikke feriepenger fra lønnskompensasjonen. Det mener Nils Kristian Sandtrøen (Ap) er i strid med vedtak i Stortinget.
Nils Kristen Sandtrøen mener regjeringen bryter med stortingsvedtak i forhold til feriepenger og lønnskompensasjon.,

Nils Kristen Sandtrøen mener regjeringen bryter med stortingsvedtak i forhold til feriepenger og lønnskompensasjon.,

Privat

helge@lomedia.no

Permitterte får ikke feriepenger av lønnskompensasjonen som er innført under koronakrisen. Nå mener Arbeiderpartiet at det er i strid med det enstemmige vedtaket i Stortinget, som skulle sikre full lønn (inntil 6G) i minimum 20 dager fra permittering.

– Det er etter departementets syn ikke grunnlag for feriepenger på denne ytelsen, slik som de andre ytelsene heller ikke gir feriepenger, har statssekretær Vegard Einan (H) i Arbeids- og sosialdepartementet uttalt til Klassekampen.

Full lønn = feriepenger, mener Ap

Det får stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Nils Kristen Sandtrøen til å rase.

– I Norge er feriepenger en del av lønna. Men regjeringen sier nei til å betale ut feriepengene til arbeidstakere som en del av lønnskompensasjonen. Arbeiderpartiet reagerer kraftig på dette, sier Nils Kristen Sandtrøen til FriFagbvegelse.

Han mener det er alvorlig og totalt uakseptabelt at en regjeringen bryter vedtak som demokratiet vårt gjør i Norge.

– Høyreregjeringen forsøker å finne måter å snyte vanlige arbeidsfolk for lønn, mens store konserner og de rikeste får millioner, mener Sandtrøen.

Så mange har fått penger

Han mener det er høyst oppsiktsvekkende at når politiske myndigheter har valgt å stenge ned landet og kaller det en dugnad, tar regjeringen penger fra folk som de har krav på.

– Arbeiderpartiet er for, og har vært med å lage, kompensasjonsordningen for næringslivet. På samme måte skal naturligvis vanlige folk også hjelpes. Men her gjøres det forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Noen store konserner har fått raus støtte, mens vanlige folk med lave inntekter blir fratatt ferien og får dårligere økonomi også i året som kommer, sier Sandtrøen.

Også Frps arbeidslivspolitiske talsperson og lever av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Erlend Wiborg, har ikke tatt stilling til dette spørsmålet.

– Dagpenger gir ikke grunnlag for feriepenger. Men om lønnskompensasjon heller ikke gjør det, er et definisjonsspørsmål. Det må vi ta stilling til etterhvert. Men dette er snakk om feriepenger for neste år, og etter min oppfatning ikke det viktigste akkurat nå. Nå er det viktigste at folk ikke har råd og penger til akkurat nå, sier Erlend Wiborg til FriFagbevegelse.

Til nå er det utbetalt 7,6 milliarder kroner i lønnskompensasjon til drøyt 381.000 permitterte arbeidstakere.

Annonse

Flere saker

Annonse