JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiets arroganse irriterer klubbleder

– De dukker bare opp hvert andre år når det er valg, og tar fagbevegelsens støtte for gitt, sier Tom Egil Flata.
Det var reine ord for penga fra klubbleder Tom Egil Flata til Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Det var reine ord for penga fra klubbleder Tom Egil Flata til Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Erlend Angelo

torgny@lomedia.no

– Jeg opplever at Arbeiderpartiet oppfører seg arrogant overfor fagbevegelsen, i alle fall i spørsmål hvor vi er litt uenige, sier Tom Egil Flata.

Han sa klart ifra da statsminister og partiformann Joans Gahr Støre innledet til politisk debatt på Fellesforbundets landsmøte.

Stakk av gårde

– Hovedkritikken er at jeg synes partiledelsen tar støtta fra fagbevegelsen for gitt. Det irriterer oss, sier Flata.

Han er klubbleder i NLI Grenland. Flata har vært medlem i Arbeiderpartiet siden 1993, og er nå på sitt fjerde landsmøte som delegat. Han tar dette landsmøtet som et bevis for det.

På søndag var arbeidsminister Tonje Brenna innom. Hun tok seg ikke engang tid til å høre innledningen til forbundssekretær Per Skau om det samme temaet, før hun stakk av gårde.

Også Støre hadde det svært travelt. To timer var det han rakk å være til stede på møtet.

Borte i to år

Denne høsten har det vært kommunevalgkamp. Flata sier at Arbeiderpartiet kom inn i regjeringa for to år siden takket være fagbevegelsen.

– Så var de borte, og kom igjen i år når det var kommunevalg.

Acer og energipakke 4

– Er det denne arrogansen som gjør at det går dårlig for Arbeiderpartiet?

– Ja, svarer han, og mener at dette henger sammen med strøm, sier han.

Strøm er kanskje den saken som irriterer Flata mest.

– Acer og EUs energipakke 4 vil føre til et enda mer markedsliberalt kraftsystem. I denne saken gikk LOs representantskap og samtlige Arbeiderpartiordfører i Norge imot. Da hevet stortingsgruppa seg over og sa at «dette kan vi best. Her vet ikke dere hva dere gjør, det er vi som vet best».

Bli med i partiet

Støres svar til de som tok opp sammensetningen av partiledelsen, var at de måtte engasjere seg i partiet og delta aktivt på landsmøtet.

– Jeg kommer fra Bamle. Her er det 14 500 innbyggere og vi har én delegat, og det blir ordføreren. Jeg har forsøkt i 30 år å bli valgt, og har ikke vært i nærheten, sier Flata som har gitt opp å komme på Arbeiderpartiets landsmøte.

Flata var ikke den eneste som kritiserte stemme. To medlemmer av Fellesforbundets forbundsstyre, Vidar Schei og Berhard Brunes, og aktive Arbeiderparti-politikere var også skarp i kritikken mot Arbeiderpartiet og Støres lederskap.

Warning
Annonse
Annonse