JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åtte partier kan danne flertall i Kristiansand. Målet er at denne mannen ikke skal få makt

Åtte partier må gå sammen og få flertall om Harald Furre (H) skal få fortsette som ordfører, og for å unngå samarbeid med Demokratene, som gjorde et kanonvalg.
Demokratene, ledet an av ordførerkandidat Vidar Kleppe, er det tredje største partiet i Kristiansand, viser resultatene da 99,8 prosent av stemmene var telt opp.

Demokratene, ledet an av ordførerkandidat Vidar Kleppe, er det tredje største partiet i Kristiansand, viser resultatene da 99,8 prosent av stemmene var telt opp.

Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne kan bli partiet som avgjør om Furre får fortsette som ordfører i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen.

Natt til tirsdag var partiet i innledende sonderinger om et valgteknisk samarbeid mellom høyre- og sentrumspartiene Frp, H, KrF, V, Sp, Pp, PdK. Samtalene vil fortsette tirsdag.

p

– Jeg har ingenting å melde, sier MDGs førstekandidat Marte Rostvåg Ulltveit-Moe til avisen etter samtalene.

– Oi, oi, oi!

Samtalene foregikk uten Demokratene, som med ordførerkandidat Vidar Kleppe i front, har gått kraftig fram siden forrige lokalvalg. Da 99,8 prosent av stemmene var telt opp, var demokratene det tredje største partiet i sørlandsbyen med 13,5 prosent oppslutning. Demokratene ble ikke invitert til nattens samtaler.

Partiet slås kun av Arbeiderpartiet og Høyre, som har fått henholdsvis 18,5 prosent og 17,7 prosent.

– Oi, oi, oi! Jeg er så takknemlig overfor velgerne nå. Vi har kjørt en knallhard valgkamp. Dette lover jo veldig bra, sa Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen like etter at de første prognosene kom.

Demokratene fikk en oppslutning på 3,9 prosent i Kristiansand i 2015.

Ønsker ikke samarbeid

På forhånd har styringspartiet Høyre varslet at de ikke ønsker å samarbeide med Demokratene.

– De har standpunkter som står langt fra våre, sier partiets ordførerkandidat Harald Furre til Fædrelandsvennen.

Arbeiderpartiets kandidat Jan Oddvar Skisland sa til samme avis at han har «vanskelig for å tro» at Demokratene skal ende opp med 15 prosent når alle stemmene er telt.

p

Kleppe ble kastet ut av Fremskrittspartiet i 2001 og dannet Demokratene i 2002. Han har i flere år sittet i bystyret i Kristiansand. I partiprogrammet er Demokratene klare på at de er kritiske til multikulturalisme, og at de vil «begrense migrasjonen fra islamske kulturer».

Annonse
Annonse