JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemskap for 10 kroner i AUF:

AUF sier nei – fylkeslag får ikke kutte tikronersmedlemskap

Trøndelag AUF vil avskaffe omstridte billig-medlemskap i fylkespartiet. Det kan de ikke gjøre, sier generalsekretær Sindre Lysø i AUF.
Generalsekretær Sindre Lysø

Generalsekretær Sindre Lysø

Foto: AUF

Trønderne svarer med å varsle landsmøte-kamp om tier-medlemskap, skriver Adresseavisen lørdag.

AUFs praksis med å tilby medlemskap for ti kroner har skapt reaksjoner, etter at VG i januar avslørte at de fleste tier-medlemmene forsvant etter det første året.

Det har også vært murring i moderpartiet om at tier-medlemmene gir AUF uforholdsmessig makt i Arbeiderpartiet. Et Ap-lag i Trondheim har foreslått at tier-medlemmene ikke skal kunne ha stemmerett i Arbeiderpartiets møter.

Tirsdag denne uken sa påtroppende leder i AUF, Emilie Græsli, i Adresseavisen at Trøndelag AUF skal slutte med tier-medlemskap.

Men det er ikke bare å slutte med det, ifølge generalsekretær Sindre Lysø.

– Et fylkeslag kan ikke la være å tilby et medlemskap som landsmøtet har vedtatt. Intensjonen bak introduksjonsmedlemskapet er at man som ungdom skal ha en lav terskel til å engasjere seg politisk, sier Lysø.

Emilie Græsli kommenterer beskjeden fra generalsekretæren slik i en SMS til Adresseavisen:

– AUF i Trøndelag kommer ikke til å verve tikronersmedlemmer. Generalsekretæren har rett i at det formelt fortsatt vil eksistere et slikt medlemskap i de nasjonale vedtektene, og det vil jeg gå i front for å avskaffe på neste landsmøte.

Annonse
Annonse