JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnehage dømt til å stenge dørene. Nå anker de saken.

Tilsynsrapporten avdekket lovbrudd i barnehage: Ett av barna skal ha blitt slått i hodet og bitt i ansiktet av et annet barn under sovetid.
STENGER BARNEHAGE: Ifølge tilsynsrapporten er vedtaket om å stenge barnehagen basert på både enkeltepisoder og bekymring knyttet til bemanning, pedagogisk innhold, oppfølging av barn, og frostskader. Illustrasjonsfoto. Bildet er ikke fra den aktuelle barnehagen.

STENGER BARNEHAGE: Ifølge tilsynsrapporten er vedtaket om å stenge barnehagen basert på både enkeltepisoder og bekymring knyttet til bemanning, pedagogisk innhold, oppfølging av barn, og frostskader. Illustrasjonsfoto. Bildet er ikke fra den aktuelle barnehagen.

Per Flakstad

frf@fagbladet.no

Trondheim kommune førte tilsyn etter å ha mottatt flere bekymringsmeldinger fra både PPT og foreldre.

Konklusjonen: Barnehagen Gnist Trøa er farlig for barn.

Det var både kommunen, Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Kunnskapsdepartementet enige om.

Uten fagbevegelsen ville du tjent 80.000 mindre. Men hva med sjefen din?

Nye bekymringsmeldinger etter tilsyn

Barnehagen har vært på radaren til kommunen i flere år. I mai 2018 fikk barnehagen pålegg om å rette opp forhold kommunen mente ikke var i tråd med barnehageloven. Etter siste tilsyn, og etter at fristen gikk ut, har kommunen mottatt nye bekymringsmeldinger, ifølge barnehage.no.

– Det som går igjen i flere av bekymringsmeldingene er at barn gråter, slåss eller er i konflikt uten at ansatte griper inn. Om ansatte som ikke alltid har oversikt over hvor barna er, og at kommunikasjonen fra ledelsen er for dårlig, sa leder for fagenheten for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune, Ros-Mari Berre til Adresseavisen tilbake i 2018.

Hun kuttet 1.500 jobber. Så fikk hun doblet bonusen

Barn ga hverandre hjernerystelse

Ifølge tilsynsrapporten er vedtaket om å stenge barnehagen basert på både enkeltepisoder og bekymring knyttet til bemanning, pedagogisk innhold, oppfølging av barn, samt frostskader.

I rapporten beskrives blant annet en episode der en ettåring skal ha blitt liggende med ansiktet ned, med et annet barn på ryggen. Barnet fikk gjentatte ganger dyttet ansiktet i bakken. Samme barn skal ha blitt slått med en gjenstand i hodet og bitt i ansiktet av et annet barn, under sovetid. Legevakta mistenkte hjernerystelse.

Anker avgjørelsen

Nå er avgjørelsen klar: Staten vant frem og Gnist Trøa må stenge dørene innen 1. mars. Barnehagens advokat, Runar Homble, sier til barnehage.no at kjennelsen vil ankes til lagmannsretten.

Annonse
Annonse