JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bergen: – Norske bedrifter presser polakker til å jobbe

Importsmitten til Bergen øker, og polske arbeidere står for det største bidraget. Nå hevder polakker at mange av dem blir presset til å droppe karantenen.

Brian Cliff Olguin

– Norske bedrifter presser polakkene til å jobbe, og polske arbeidere styrer unna smitteverntiltak for å beholde jobben. Det er feil på begge sider, både den polske og den norske, sier Anna Najderek, leder for Polsk-norsk forening for utdanning og integrering i Bergen, til Bergensavisen.

Ifølge Najderek blir polakker truet med oppsigelse fra sine arbeidsgivere om de ikke kommer på jobb – tross karantenebestemmelsene. Noen velger da å gå på jobb og bryte regelverket.

Det polske miljøet har en gruppe på Facebook der karantenebestemmelser og annet diskuteres, og det er i denne gruppen disse opplysningene framkommer. Blant annet skal det ha vært tilfeller der norske arbeidere er sendt i karantene etter smitte på arbeidsplassen, mens polske kolleger ikke blir det.

Byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF), understreker i en epost til avisen at alle innbyggere i Bergen har ansvar for å sette seg inn i reglene som til enhver tid gjelder. Hun skriver at hun forventer at arbeidsgiverne er sitt ansvar bevisst.

Warning
Annonse
Annonse