JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høye strømpriser

Bostøtten skal økes for å hjelpe med strømregningen, varsler regjeringen

De høye strømprisene skaper problemer for dem som har minst. Nå vil regjeringen øke bostøtten for å kompensere.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil øke bostøtten for å hjelpe folk med de høye strømprisene. (Illustrasjonsfoto)

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil øke bostøtten for å hjelpe folk med de høye strømprisene. (Illustrasjonsfoto)

Tormod Ytrehus

– Senterpartiet og Ap har vært veldig bekymret for de veldig høye strømprisene den siste tiden og over tid. Vi er opptatt av å avhjelpe folk. Vi vil derfor komme med forslag i Stortinget om et par ukers tid for å hjelpe de som rammer hardest, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til VG.

Sør-Norge opplever for tiden rekordhøye strømpriser, og for dem med minst å rutte med kan det by på problemer, spesielt i de kaldere månedene som kommer.

– Vi vil styrke bostøtten og vil legge fram forslag om det, sier Vedum til avisa.

Høye strømpriser: Dette vil EU gjøre med de galopperende energiprisene

Bostøtte er en statlig støtteordning for dem som har lav inntekt og høye boutgifter.

Både Høyre og Frp har lagt fram lignende forslag onsdag. Høyre foreslår midlertidig økning i bostøtten og sosialhjelpen for å hjelpe husstander med dårlig råd i forbindelse med de høye strømprisene. Frp vil kutte moms på strøm til private husstander fra 1. november.

SV varslet på tirsdag at de krever strømtiltak i løpet av en uke og at de ønsker høyere bostøtte. Stortinget skal stemme over en rekke strømpristiltak på torsdag, inkludert høyere bostøtte.

Aktuelt: Risikabelt å begrense strømeksport til utlandet, mener regjeringen

Annonse
Annonse