JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bussjåfør som spilte kristen musikk får ett års sluttlønn

Bussjåføren som mistet jobben i Unibuss etter å ha spilt kristen musikk under bussturene, får 13 måneders etterlønn fra arbeidsgiveren.
Unibuss AS eies av Sporveien AS, som igjen er heleid av Oslo kommune. Selskapet kjører på oppdrag fra offentlige administrasjonsselskaper, som Ruter i Oslo.

Unibuss AS eies av Sporveien AS, som igjen er heleid av Oslo kommune. Selskapet kjører på oppdrag fra offentlige administrasjonsselskaper, som Ruter i Oslo.

Tormod Ytrehus

Det er klart etter rettsmekling i Oslo tingrett. Avtalen innebærer at 56 år gamle Jan Kåre Christensen får et sluttoppgjør tilsvarende lønn for 13 måneder (473.000 kroner) i bytte mot at arbeidsforholdet avsluttes 1. august i år, skriver Dagen.

Christensen mener at han ble usaklig oppsagt for å spille kristen radio og musikk når han kjører buss i Oslo. Unibuss har tidligere sagt, blant annet til Avisa Oslo, at sjåføren ikke har innrettet seg etter å ha fått flere klager for å spille høyt på radioanlegget. De har bestridt at oppsigelsen har noe med innholdet å gjøre.

– Det er ingen kjempeavtale. Men skriften sier at vi skal holde fred med hverandre så langt som mulig. Det har jeg gjort her, og Unibuss fremstår mye bedre enn de gjorde da de sa meg opp. Jeg vil også gi en liten honnør til Unibuss som kom meg i møte, skriver Christensen i en melding til Dagen.

– Nå har jeg ett år på meg til å finne ny jobb. Aller helst vil jeg kjøre buss, sier han.

Warning
Annonse
Annonse