JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bybetjenter i Oslo blir spyttet etter og drapstruet

Hver uke rapporterer Oslos bybetjenter om trusler eller trakassering og mobbing. Likevel er ikke utviklingen alarmerende, ifølge Bymiljøetaten.

Ola Tømmerås

Fra 2020 og fram til mai i år, er det rapportert 63 hendelser i kategoriene «vold/trusler», «trakassering/mobbing/diskriminering» og «trusler i forbindelse med myndighetsutøvelse». Det kommer fram i Bymiljøetatens oversikt over avvik som Aftenposten har fått innsyn i.

Selv om seksjonssjef Bjørn Håvard Hynne i Bymiljøetaten er klar på at én avviksmelding er én for mye, mener han likevel at tallet ikke er alarmerende.

– Med tanke på at betjenter er ute døgnet rundt, eskalerer bare en brøkdel av situasjonene vi er ute for. Stort sett greier vi å roe ned situasjonen, forklarer Hynne.

Fra 2015 til 2020 ble det totalt skrevet 1.073.415 gebyrer i Oslo kommune. Så langt i 2021, er det skrevet 91.397. Det er over 15.000 flere gebyrer enn på samme tid i fjor.

Bybetjent Siv Følling Sørensen sier hun svarer nesten daglig på spørsmål om de får bonus om de skriver mange gebyrer.

– Men svaret er det samme hver gang: Nei, det får vi ikke. Vi bruker heller ikke pengene på julebord. Vi har fastlønn, og får ikke mer lønn om vi skriver ett eller ti gebyrer, sier Sørensen.

Helsefagarbeideren fikk sparken etter å ha snoket i en pasientjournal. Nå går saken til Høyesterett

Annonse

Flere saker

Annonse