JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Charlotte Dyrkorn er ny LO-rådgiver

Den tidligere forbundssekretæren bytter ut Industri Energi med forhandlings- og HMS-avdelinga til LO.
Dyrkorn gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer som nyansatt i LO.

Dyrkorn gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer som nyansatt i LO.

Petter Pettersen

petter@lomedia.no

Etter 11 år som ansatt i Industri Energi, flytter Charlotte Dyrkorn kontor og arbeidsplass til LO.

Der skal hun jobbe som rådgiver i forhandlings- og HMS-avdelinga, hvor hun hører til i forhandlingsdelen av avdelinga.

– Jeg følte tida var moden for å prøve noe nytt, og gleder meg veldig til å jobbe på et overordna plan, sier Dyrkorn.

1. september startet hun i sin nye jobb.

Startet som tillitsvalgt

I 1997 startet Dyrkorn ved Hydrogas i Oslo. Der ble hun etter hvert tillitsvalgt.

Hun var i Hydrogas, som ble til Yara i 2004, fram til 2011. Da startet hun som valgt i forbundet sentralt, og fire år senere ble hun ansatt som forbundssekretær.

Der fikk hun ansvar for primært for kjemiske bransjer – blant annet vask og rens, som hun hadde ansvaret for helt til hun sluttet.

– Årene jeg har hatt i Industri Energi har vært fantastiske og jeg har lært utrolig mye både om meg selv, og om faget. Så hadde jeg lyst til å heve blikket.

Dyrkorn har bodd og jobbet i Oslo gjennom mange år, men er opprinnelig fra Brønnøysund, sør på Helgeland.

– Selv om det er synd at det blir en helgelending mindre i forbundet, er jeg veldig glad for at det ble LO når hun først skulle skifte jobb og ønsker henne lykke til, sier Industri Energi-leder Frode Alfheim.

Forbundslederen er selv fra Dønna, litt lenger nord på Helgeland.

Han beskriver henne som en allsidig og dyktig forbundssekretær. Og legger til at hun har hatt flere ansvarsområder, og også vært leder i fagforeningen i forbundet.

Blir fokus på arbeidstid og tvister

Industri Energis og LOs kontorer ligger begge ved Youngstorget i Oslo, så det ble kun en kort tur til den nye jobben:

– Det er kun over gata, men det er veldig forskjell. I forbundet hadde jeg daglig kontakt med medlemmer, og det kommer jeg ikke til å ha nå. I tillegg er LO for hele fjøla.

Helt siden hun forsto hva fagforening var, har LO vært noe hun har sett opp til og et sted hvor hun har ønsket å være en del av arbeidet som gjøres der:

– Men fra bakrommet og ikke i front som valgt LO-representant.

Hennes nye arbeidssted har ansvaret for «LOs arbeid med forhandlinger, vedlikehold og utvikling av tariffavtalene og HMS-arbeidet».

Dyrkorn skal jobbe med arbeidstidsordninger, tolkningstvister og grensetvister om hvilke forbund som skal organisere og hvilken tariffavtale som skal gjelde.

– En operatør er ikke bare en operatør, og en funksjonær er ikke bare en funksjonær. Ting glir over i hverandre, og bransjene glir over i hverandre, forteller hun, og legger til:

– Jeg gleder meg til å diskutere bredt og å løfte blikket og se Norge i ett, og ikke bare favorittbransjene mine; vask og rens, kjemisk-teknisk og farmasøytisk.

Warning
Annonse
Annonse