JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dag Terje Andersen skal lede arbeidet med kompetansereform

Den tidligere stortingspresidenten overtar som ny leder for kompetansereformutvalget.

Jan-Erik Østlie

Dag Terje Andersen tar over for Svein Richard Brandtzæg som leder for kompetansereformutvalget.

Utvalget ble satt ned 20. juni 2023 og skal utrede hvordan partene i arbeidslivet kan legge bedre til rette for omstilling og læring.

– Det er lite som er viktigere for utviklingen til både den enkelte og for samfunnet vårt enn at flest mulig får mulighet til å lære hele livet. Kompetansereformutvalget har et stort og viktig oppdrag, og jeg ser fram til å gå i gang med arbeidet sammen med alle de kompetente medlemmene av utvalget, sier Andersen.

Dag Terje Andersen har vært stortingsrepresentant og statsråd for Arbeiderpartiet. I stortingsperioden 2009-2013 var han stortingspresident. Tidlig i sin yrkeskarriere jobbet han som skogsarbeider.

Svein Richard Brandtzæg valgte selv å trekke seg fra utvalget.

– Det har vært veldig interessant å være med på dette arbeidet, som utvilsomt kan få stor betydning for fremtidens Norge. Jeg opplever at utvalget vil være best tjent med en leder som har en litt annen kompetanseprofil enn min, sier han.

De øvrige medlemmene i utvalget er:

LO-sekretær Trude Tinnlund

NHO-advokat Gro Øien

Nestleder Lizzie Ruud Thorkildsen i YS

Fagsjef Trond Bergene i Spekter

Avdelingsdirektør Bjarte Rørmark i KS

Fagsjef Kristine Bettum i Virke

Seniorrådgiver Joakim Østbye i Akademikerne

Fagsjef Eli-Karin Flagtvedt i Unio

Utredningsleder Turid Semb fra Kommunal- og distriktsdepartementet

Warning
Annonse
Annonse