JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dagpengeperioden øker for permitterte i fiskeindustrien

Forlenges fra 26 til 52 uker innen en periode på 18 måneder. Sjømatnæringen mener reglene må tre i kraft snarest.

Øyvind Aukrust

I sjømatnæringen er permittering av arbeidere mye brukt fordi tilgangen på fisk, og hvor mye det er lov til å fiske, kan svinge.

Nå skal arbeiderne få rett på dagpenger i lengre tid enn før etter at de er blitt permittert, skriver regjeringen i en pressemelding.

De nye reglene skal tre i kraft så fort som mulig, sier regjeringen. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, er utålmodig etter å få reglene på plass.

– Vi er skuffet over at ikke det trer i kraft fra det tidspunkt endringen blir kommunisert ut. Alt tyder på at regjeringen har kommunisert ut saken før den er lagt fram for statsråd. Sjømatbedriftene forventer at endringen trer i kraft etter første statsråd som avholdes, sier han i en pressemelding.

Regjeringen har satt i gang endringen etter press fra næringen selv.

– Folk skal være sikret inntekt når de plutselig står uten jobb over tid. Reglene som gjelder i dag, har slått negativt ut for ansatte i fiskeindustrien. Det vil regjeringen rette opp i, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap).

– Nå er vi inne i periode som er krevende for mange i fiskerinæringa, med lave kvoter for flere av de viktige fiskebestandene. Det betyr mindre råstoff for fiskeindustrien, og dermed øker risikoen for permitteringer, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap).

Warning
Annonse
Annonse