JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Danmark vil la arbeidsgivere gi uvaksinerte sparken

Partene i det danske arbeidslivet er enige om en ny avtale der arbeidsgivere kan kreve at ansatte framviser et grønt koronapass på jobb.
Den danske regjeringen, arbeidsgiverne og fagbevegelsen er enige om å innføre kravet. (Illustrasjonsfoto)

Den danske regjeringen, arbeidsgiverne og fagbevegelsen er enige om å innføre kravet. (Illustrasjonsfoto)

Terje Pedersen / NTB

I ytterste konsekvens kan det føre til at en arbeidsgiver har rett til å sparke arbeidstakere som ikke er vaksinert, eller som kan framvise bevis på at de har en gyldig koronatest, bekrefter det danske arbeidsdepartementet.

Det vil imidlertid være opp til den enkelte arbeidsgiver å bestemme hvilke krav de skal stille.

Kravene kan også få konsekvenser for arbeidsledige som er i attføring eller andre tiltak hos en bedrift som innfører slike krav.

Den danske regjeringen, arbeidsgiverne og fagbevegelsen er enige om å innføre kravet. Nå vil regjeringen forsøke å få hastebehandlet loven i Folketinget så den kan tre i kraft raskest mulig.

Aktuelt: Latvia tillater arbeidsgivere å si opp uvaksinerte

Warning
Annonse
Annonse